Bağışlanan organlarıyla 2 hastaya umut oldu

Ani şuur kaybı ile Bölge Devlet Hastanesi Acil Servisine getirilen 6 yaşındaki hasta takip ve tedavileri için yoğun bakım servisine yatırıldı.

Yaşam Yayın: 30 Mayıs 2019 - Perşembe - Güncelleme: 30.05.2019 16:12:07
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Ani şuur kaybı ile Bölge Devlet Hastanesi Acil Servisine getirilen 6 yaşındaki hasta takip ve tedavileri için yoğun bakım servisine yatırıldı. Tetkikler neticesinde hastaya beyin iltihabı tanısı kondu. Yapılan tedavilere rağmen 5 gün süren yaşam mücadelesinin ardından beyin ölümü gerçekleşen hastanın organları ailesi tarafından bağışlandı. Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesinde yapılan başarılı ameliyatla 5 yaşındaki minik hastanın böbrekleri umutla bekleyen başka hastaların bedenine can katmak ve yaşatmak üzere alındı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, "Organ nakli ancak beyin ölümü gerçekleşen hastalardan yapılabilmektedir. Ülkemizde de organ bekleyen binlerce hasta olduğunu düşünürsek, Yağız ailesi en acı günlerinde organ bağışında bulunarak organ bekleyen hastalara umut oldu. Ben kendilerine sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum" dedi. Yağız ailesi ise, “Acımız büyük fakat başka insanlara sağlık verebildiysek ne mutlu bize” dediler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.