‘Bağımsız yargı yara aldı’

Batman Barosu’nun düzenlediği panele katılan gazeteci Akif Beki, Büyükada ve Kavala davası sonrası, bağımsız ve tarafsız yargı imajının savunulamayacak şekilde yara aldığını belirtti.

Yaşam Yayın: 23 Şubat 2020 - Pazar - Güncelleme: 23.02.2020 21:41:22
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman Barosu’nun düzenlediği panele katılan gazeteci Akif Beki, Büyükada ve Kavala davası sonrası, bağımsız ve tarafsız yargı imajının savunulamayacak şekilde yara aldığını belirtti. Batman Barosu tarafından ‘Hukuk ve Siyaset’ konulu panel, Av. Tahir Elçi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Gazeteci Yazar Yıldıray Oğur, Akif Beki ve Akademisyen Hukukçu Vahap Coşkun’un konuşmacı olarak yer aldığı paneli, Baro Başkanı Abdulhamit Çakan, STK temsilcileri, avukatlar ve vatandaşlar izledi. Burada konuşan Başkan Çakan, “İktidarlar değişir, hükümetler değişir ama bazı değerleri, görüşü değişmez. Haktan, hukuktan, demokrasiden, insan haklarından plarizmden, yani çoğulculuğa bakış açıları değişmez. Batman Barosu olarak, hep insan haklarına önem verdik; hep hukukun üstünlüğüne önem verdik” dedi. Ardından konuşan gazeteci- yazar Vahap Coşkun, Türkiye’de birçok anlamda ciddi problemler olduğunu, ama en önemli problemlerin hukuk alanında yaşandığını belirtti. Karar.com yazarı Akif Beki ise, Türkiye’de hukukun siyasallaşması ve neticesinde bunun ürettiği maliyetin artık taşınamaz bir noktaya geldiğini belirterek, “En son yaşadığımız Büyükada davası, Kavala davası, bağımsız ve tarafsız yargı imajının artık savunulamayacak şekilde yara aldığı örnekler oldu. Türkiye, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM)’e, mesela Kavala davasında hukuki gerekçelerle içeride tuttuğunu söylüyordu; AİHM ise, hukuki değil, siyasi sebepten de tutuklandığına hükmetmişti” diye konuştu. Gazeteci Yazar Yıldıray Oğur da, Hukuk ve siyasetin pek iyi olmadığı bir dönemde olduklarını söyledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.