‘Bağımsız Hayat’ konferansı devam ediyor

Batman Belediyesi, bağımlılıkla mücadele kapsamında düzenlediği ‘Bağımsız Hayat’ konferansıyla vatandaşların bilinçlenmesine katkı sağlıyor.

Yaşam Yayın: 11 Aralık 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 11.12.2019 17:37:58
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Belediye Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen konferansta katılımcılara, bağımlılığın kişilerin psikolojik, fizyolojik ve sosyal hayatlarında oluşturduğu olumsuz etkiler ve etkileri en aza indirgemek için yapılması gerekenler anlatıldı. Belediye Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen konferansta madde kullanımına başlama nedenleri, bağımlılığın gelişme süreci, bireyleri bağımlılıktan koruma, bağımlı bir kişiye yaklaşım ve bağımlı bireyin tedaviye yönelme süreci gibi konulara değinildi. Bağımlılık Danışmanı/Psikolog Ahmet Sütçü ve Sosyal Hizmet Uzmanı Seda Güneş, madde bağımlılığının başlangıcında etkili olan nedenlerin başında ‘merak’ ve ‘arkadaş çevresi’ olduğunu aktardı. Son yıllarda madde kullanımında büyük artış yaşandığı, uyuşturucu madde kullanımına başlama yaşının giderek düştüğü, özellikle ergenlik ve genç yetişkinlik döneminde bireylerin risk altında olduğuna dikkat çeken uzmanlar ailelerin iyi birer gözlemci olmaları gerektiğini vurguladı. Batman Belediyesi Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, topluma yönelik farkındalık ve bilinçlendirme konferanslarının devam edeceğini bildirerek Ücretsiz Psikolojik Destek almak isteyen vatandaşların Batman Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde bulunan Psiko-Sosyal Destek Merkezine başvurabileceklerini veya 0(488) 213 13 35 telefon numarasını arayıp randevu alabileceklerini söylediler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.