‘Bağımlılık tedavi edilebilir bir hastalıktır’

Batman İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, “26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü” münasebetiyle yazılı bir açıklama yaptı.

Sağlık Yayın: 26 Haziran 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 26.06.2019 14:35:03
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 Müdür Dr. Pamukçu, uyuşturucu bağımlılığının tedavi edilebilen bir hastalık olduğunu söyledi. Uyuşturucu bağımlılığının birçok sorunu da beraberinde getirdiğini belirten Pamukçu, “Dünyada uyuşturucu kullanma alışkanlığında artış olması nedeniyle Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 1987 yılında aldığı bir kararla, 26 Haziran tarihini ‘Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü’ olarak belirlemiştir. Uyuşturucu bağımlılığı yapan bir madde ruhsal, fiziksel ve sosyal sorunlara yol açar, bu bağımlılık sadece kullanan kişiyi değil ailesini, çevresini de son derece olumsuz etkiler” dedi. Müdür Pamukçu, “Uyuşturucu madde kullanan kişiler tedavi ve danışmanlık hizmetleri için, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı'nın 'Madde Bağımlılığı ile Mücadele Birimi'ne başvurabilirler. Aile hekimlerine danışabilir, aile hekimlerinden kendilerini bilgilendirmelerini, yönlendirmelerini isteyebilirler. Ayrıca uyuşturucu bağımlılığı konusunda danışmanlık hizmeti almak ve ilimize en yakın AMATEM (Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Araştırma Merkezi) ve ÇEMATEM (Çocuk ve Ergen Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi) bilgisine erişmek isteyen kişiler Sağlık Bakanlığı tarafından kurulan ALO 191 Uyuşturucu ile Mücadele Danışma ve Destek Hattı’nı arayabilirler” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.