Aydın'ın kaleminden Bediüzzaman'ın 'Son Günler'i

"Son Günler" adını verdiği yeni romanıyla 12'nci eserini yayın hayatına kazandıran Yazar Sadullah Aydın, romanında hayatını İslami mücadeleye adayan büyük İslam önderi Bediüzzaman Said-i Nursi'nin vefat günlerini anlattığını belirtti.

Gündem Yayın: 31 Ekim 2019 - Perşembe - Güncelleme: 31.10.2019 17:23:16
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

"Son Günler" adını verdiği yeni romanıyla 12'nci eserini yayın hayatına kazandıran Yazar Sadullah Aydın, romanında hayatını İslami mücadeleye adayan büyük İslam önderi Bediüzzaman Said-i Nursi'nin vefat günlerini anlattığını belirtti. Romanın büyük kısmının Urfa günlerini işlediğini, Üstadın son üç gününü mercek altına aldığını ifade eden Aydın, amacının Üstad Bediüzzaman aziz İslam davası için yaşadığı mağduriyetleri, çektiği acıları roman diliyle genç nesle aktarmak olduğunu söyledi. Bu tür edebi çalışmalara ihtiyaç olduğunu aktaran Aydın, Batılı düşünür ve aktörlere hayran günümüz gençliğinin kendi gerçek önderlerini tanımadığını, bu tür çalışmaların genç nesille İslam önderleri arasında köprü görevi göreceğini vurguladı.

"ÜSTADIN ÇEKTİĞİ SIKINTILARI ÇOK AZIMIZ BİLİYOR"

Geçtiğimiz günlerde Dua Yayıncılık tarafından yayınlanan romanıyla ilgili bilgiler aktaran Aydın, "12'nci eserimiz olarak 'Son Günler' isminde bir roman kaleme aldım. Rabbim hayırlara vesile kılsın. 'Son Günler' Üstad Bediüzzaman Hazretlerinin son günlerini, Urfa günlerini anlatıyor. Çoğu insan Üstad Bediüzzaman'ın tarihsel hayatını az çok biliyor, okumuş. Özellikle CHP döneminde, Milli Şef döneminde 1925-1930'larda Üstad Bediüzzaman'ın çektiği acıları, çileleri, sıkıntıları, zindan hayatını, zehirlenmesini halkımız, okuyucularımız az çok biliyorlar. Ne yazık ki birçok okuyucu Üstad Bediüzzaman'ın özellikle Demokrat Hükümet zamanında rahat bir hayat sürdüğünü, ömrünün son günlerini rahat bir şekilde geçirdiğini sanıyor. Ama ne yazık ki böyle değil" diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.