AVCI, EŞBAŞKANLIK GÖREVİNİ BIRAKTI

Halkların Demokratik Pertisi’nden istifa eden Batman’ın Kozluk ilçesi Belediye Eşbaşkanı Ayhan Eren’e tepki gösteren Eşbaşkan Nazime Avcı görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Siyaset Yayın: 29 Nisan 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 29.04.2020 18:53:53
Editör -
Okuma Süresi: 54 sn.
Google News

Halkların Demokratik Pertisi’nden istifa eden Batman’ın Kozluk ilçesi Belediye Eşbaşkanı Ayhan Eren’e tepki gösteren  Eşbaşkan Nazime Avcı görevinden istifa ettiğini açıkladı. Avcı, yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi : “Halkların Demokratik Partisinin hukuku ve tüzüğüne  göre şahsım Belediye Eş Başkanı olarak görevimi  sürdürmekteydim. Fakat erkek egemen zihniyet kadın iradesini tanımadığı için  Eş Başkanlık sistemini de hukuki düzlemde tanımamaktadır. HDP'nin tüzüğünde Eş Başkan  olarak tanımlanmış olsam da Belediyeler kanununda Başkan Yardımcısı olarak tanımlanmaktaydım. Ayhan Eren'in istifasından sonra kendisiyle aynı kararlarda ortak olmamak adına ve kendisinin Belediye Başkan Yardımcısı olarak tanımlanmamak adına Başkan Yardımcılığından istifa ediyorum. HDP Belediye Meclis Üyesi olarak görevimizin başında ve halkımızın hizmetinde çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.