Atık değerlendirme çalışmasına katkı

Batman Belediyesi, atıkların ayrıştırılarak doğaya zarar vermeden tekrar kullanılabilmesi için kâğıt atıkları geri dönüşüme kazandırıyor.

Yaşam Yayın: 20 Ağustos 2019 - Salı - Güncelleme: 20.08.2019 14:58:30
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman Belediyesi, atıkların ayrıştırılarak doğaya zarar vermeden tekrar kullanılabilmesi için kâğıt atıkları geri dönüşüme kazandırıyor. Kaynakların verimli kullanılması, atıkların ayrıştırılmasının ardından geri dönüşüme kazandırılması için örnek çalışmalara imza atan Batman Belediyesi, bünyesinde biriken kâğıt atıkları toplayarak geri dönüşüme yönlendiriyor. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında diğer paydaşlarla yapılan kullanılmış yağların toplanması, atık pillerin toplanması gibi çalışmalara kâğıt atıkların toplanıp yeniden değerlendirilmesi çalışmasına da katkı sunulmaya başlandı. Bu çalışma kapsamında Belediye binasında toplanan gazete, dergi ve broşür gibi malzemeler geri dönüşüme gönderildi. Miadı dolan ve atık durumunda olan malzemelerin toplanması ve geri dönüşüme kazandırılması konusunda hassas davrandıklarını ifade eden Belediye yetkilileri, ekolojik dengenin korunması ve geri dönüşüm sağlanmasında önemli bir unsur olan atıkların en etkili bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini hatırlatarak vatandaşların da bu konuda duyarlı olması çağrısında bulundu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.