ATATÜRK TÖRENLERLE ANILDI

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi hayata intikalinin 81’nci yıl dönümü münasebetiyle ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da törenlerle anıldı.

Gündem Yayın: 10 Kasım 2019 - Pazar - Güncelleme: 10.11.2019 18:26:36
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi hayata intikalinin 81’nci yıl dönümü münasebetiyle  ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da törenlerle anıldı. Valilik bahçesindeki  Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan anma töreni, İl  Kültür Merkezinde gerçekleştirilen anma programıyla devam etti.

10 Kasım sabahı saatler 09.05'i  gösterdiğinde sirenler çaldı, vatandaşlar  saygı duruşunda bulundu. Valilik bahçesinde başlayan anma programı kapsamında Vali Hulusi Şahin, Garnizon Komutanı  Albay İhsan Kaplan ve  Belediye Başkan Vekili İsmail Gönül, Atatürk büstüne çelenk bıraktı. Daha sonra İl Kültür Turizm Müdürlüğü konferans salonunda ‘Atatürk’ü anma programı’ etkinlikleri gerçekleştirildi. Protokolün eksiksiz katıldığı programda öğrenciler, seslendirdikleri şiirlerle Atatürk’ü anlattı.

Anma programında günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmanın ardından Fatime Turan, Atatürk’ün hayatını anlattı.  Gazi Meslek ve Teknik Anadolu Korosu tarafından  Çökertme Türküsü seslendirildi. Program daha sonra, Yemen Türküsü’nün okunması, ‘Bir Tutkudur Mustafa Kemal’ şiirinin okunması,  ‘ Nasıl Söylerim Öldüğünü Nasıl’  adlı marşın okunması, Mustafa Kemal’i Düşünüyorum şiirinin okunması, ‘Mustafa Kemal Destanı’ piyesinin oynanması ve ‘Fikrimin İnce Gülü’ isimli şarkının okunmasıyla devam etti. Resim, kompozisyon ve şiir dalında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesinden sonra program son buldu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.