ATIK SULARDAN GÜBRE VE ENERJİYE

Batman Belediyesi BASKİ (Batman Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri) Müdürlüğüne bağlı Atık Su Arıtma Tesisi’nde toplanan atık sular, biyolojik gübre ve elektrik enerjisine dönüştürülüyor.

Yaşam Yayın: 10 Haziran 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 10.06.2019 16:45:56
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman Belediyesi BASKİ (Batman Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri) Müdürlüğüne bağlı Atık Su Arıtma Tesisi’nde toplanan atık sular, biyolojik gübre ve elektrik enerjisine dönüştürülüyor. Atık Su Arıtma Tesisinde bulunan kojenerasyon ünitesi, biyogaz miktarına bağlı olarak tam kapasite ile çalıştığı takdirde saatte 530 kilowatt elektrik üretme kapasitesine sahip olacak. Atık su Artıma Tesisinde bulunan yoğunlaştırma havuzunda aylık 2 bin 400 ton metreküp çamur çürütücüye verilerek, çamurun Batman Çayı’na karışması önleniyor. BASKİ bu çalışmalarla ekolojik ortamın korunmasına da büyük fayda sağlıyor. Tesislerde ayrıca, çamur çürütücü tankında metan üreten bakteriler, günlük yaklaşık 2 bin metreküp metan gazıyla ısınma ve elektrik ihtiyacını karşılıyor. Çürütücüden çıkan çamur, çamur kurutma havuzlarında bekletilerek organik gübreye dönüştürülüyor. Kurutulan çamur sonucu oluşan organik gübre talep halinde isteyen çiftçilere ücretsiz olarak veriliyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.