ARSLAN, KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADI

Gelecek partisi kadın kolları başkanı Av. Dicle Arslan, kadınlar gününü kutladı. Arslan, yayımladığı mesajda; “Her yıl tüm dünyaca 8 Martta kutlanan Dünya Kadınlar Gününün anlam ve önemini kavramak adına tarihçesine inmek gerektiğini düşünüyorum.

Gündem Yayın: 09 Mart 2021 - Salı - Güncelleme: 09.03.2021 14:28:53
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Gelecek partisi kadın kolları başkanı Av. Dicle Arslan, kadınlar gününü kutladı. Arslan, yayımladığı mesajda; “Her yıl tüm dünyaca 8 Martta kutlanan Dünya Kadınlar Gününün anlam ve önemini kavramak adına tarihçesine inmek gerektiğini düşünüyorum. Günün tarihçesi 1857 yılına dayanıyor. Bu tarihte ABD’nin New York kentinde insanlık dışı koşullarda çok düşük ücretlerle çalışan tekstil fabrikasının kadın işçileri, büyük bir grev başlatmıştır. Kadınlar bu grev ile eşit işlem, çalışma koşullarının düzeltilmesi ve 16 saat olan çalışma süresinin 10 saate indirilmesi taleplerinde bulunmuştur. Esasen bakıldığı zaman bu taleplerin sadece insani talepler olduğu, pozitif ayrımcılık dahi içermediği görülmesine rağmen, bu emekçi kadınlar sert tepkiler ile karşı kaşıya kalmıştır. Öyle ki kimi kaynaklara göre, bu son derece insani, son derece masumane taleplerine karşılık olarak 129 kadının öldürülmüştür. Bu tarihten itibaren yıllarca ara ar 8 Mart günleri, emekçi kadınlar için bir anma günü olarak geçirilmiştir. Zaman içinde, eşit hak talebinde bulunan bireysel ve toplumsal kadın hareketlerinin yaygınlaşması ile 1977 yılında Birleşmiş milletler, 8 Mart’ı Dünya Emekçi Kadınlar günü ilan etmiştir. 8 Mart’ın hikayesinden de anlaşılacağı üzere, kadınlar tarih boyunca sistematik olarak baskıya maruz kaldı. Bu baskı ne yazık ki her zaman hayatımızın her alanında oldu. Evde, işte, sosyal hayatımızda ve özel hayatımızda hem psikolojik hem de fiziksel şiddete maruz kaldık ve yazık ki kalmaya devam ediyoruz. Kadına şiddet vakaları ne yazık ki 21. Yüzyıla ve en temelinde insanlığa, insan olmaya hiç yakışmayacak şekilde ülkemizde artarak devam etmektedir. Ve biz şunun farkındayız ki, kadın cinayetleri artık sosyolojik bir problem olmanın yanında politik de bir kavramdır. Ülkemizde her gün yaşanan kadına yönelik baskı ve şiddete, kadın cinayetlerine, göz yuman yahut bu durumu göz ardı edenler, bu bariz korkunç gerçeğe yönelik hiçbir tedbir almayanları kınayarak bunun, tarihin tozlu sayfalarında unutulmayacağını biliyoruz. 8. Mart 1857 olayları gibi. Ve bu olayları unutmadığımız gibi, o kadınların sağladıkları kazanımları, emekleri de görüyor ve bunu kutluyoruz. Bütün emekçi kadınlarımızın günü kutlu olsun” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.