Arıcılık projesinde imzalar atıldı

Kozluk Kaymakamı Osman Bilici, GAP İdaresi Başkanlığı işbirliği ile ilçede yürütülecek olan projelere ait protokol imzaladı.

Yaşam Yayın: 16 Temmuz 2020 - Perşembe - Güncelleme: 16.07.2020 12:32:25
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Kozluk Kaymakamı Osman Bilici, GAP İdaresi Başkanlığı işbirliği ile ilçede yürütülecek olan projelere ait protokol imzaladı.  ‘2020 Yılı Tarımsal Üretimin Desteklenmesi Programı’ kapsamında, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce hazırlanan ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca onaylanan organik arıcılık ve arıcıların desteklenmesi ile ilgili iki projenin protokol imza töreni, Kaymakam Osman Bilici, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mehmet Açıkgöz ve İlçe Tarım ve Orman Müdürü İsmail Hakkı Sağlam’ın katılımıyla Şanlıurfa’da gerçekleştirildi. Onaylanan projeler ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Kaymakam Bilici; “Organik arıcılık yapacak gezgin arıcılarımıza 10 konteynır, güneş enerjisi sistemi, arıcı ve bal işleme malzemelerini içeren “arı ve arıcılar güvende” ile 30 arıcıya organik arıcılık için 20’şer arılı kovan, arı bakım malzemeleri ve sertifikasyonu içeren “arıcılar el ele birlikte organik arı ürünleri üretimi” projelerimizle; ilçemizde devam eden arıcılık faaliyetleri ivme kazanacak. İlçemizde organik arıcılık sektörünün ulusal düzeyde rekabet edilebilirliğinin artırılması için diğer tarımsal alanlarda olduğu gibi arıcılık alanında da daha hızlı kalkınması hedefleniyor. Organik tarımsal üretim için çiftçilerimize bütün imkanlar seferber edilecek” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.