Arıcılara 360 adet ana arı dağıtıldı

Batman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından “Ana Arı Projesi” kapsamında arı yetiştiricilerine 360 adet ana arı dağıtıldı.

Yaşam Yayın: 20 Mayıs 2018 - Pazar - Güncelleme: 20.05.2018 13:53:34
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde yapılan dağıtım törenine; Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kiyas, Batman Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Sait Karabulut ve arı yetiştiricileri katıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kiyas, merkez ve ilçelerdeki çiftçilere kişi başı 18 adet olmak üzere “Ana Arı Projesi” kapsamında yüzde 100 hibe destekli Düzce Balköy Yığılca ana arısı olan toplamda 360 adet ana arısı dağıttıklarını söyledi. Ana arı desteğinin çiftçilere büyük bir destek sağlayacağını belirten Kiyas, “Çiftçilerimize ana arı üretimi çerçevesinde ana arı dağıtımını yaptık. İlimizde özellikle Sason, Kozluk, Gercüş ilçesinde çok yoğun bir arıcılık yapılmaktadır. Buralardaki balımız kaliteli baldır. Bizde arıcılarımızı desteklemek amacıyla Türkiye’de şu an üretimi yapılan Yığılca ana arısını çiftçilerimize getirerek dağıttık. Toplam 20 çiftçimize 360 adet ana arı dağıtımı yapıldı. Bu yıl Yığılca ana arısının bir denemesi olacak. Çiftçilerimiz eğer bunda memnun kalırlarsa gerek bunun üretimine dönük çalışmaya gireceğiz gerekse bundan sonra çiftçilerimize dağıtımı için bir çalışma içerisine gireceğiz.” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.