ARICILAR ÜZGÜN

Kara kovan balı ve arıları ile adını duyurmayı başaran Sason ilçesinde arı yetiştiricileri, bu yılı büyük kayıplarla geçirdiklerini belirttiler. Sason’da kara kovanlarda yetiştirdikleri arılardan yıllarca çiçek balı ürettiklerini belirten arıcı yetiştiricilerinden Ersin Duman, bilmedikleri bir nedenden dolayı bütün arılarının telef olduğunu ifade etti.

Gündem Yayın: 21 Ekim 2018 - Pazar - Güncelleme: 21.10.2018 14:27:47
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Kara kovan balı ve arıları ile adını duyurmayı başaran  Sason ilçesinde arı yetiştiricileri, bu yılı büyük kayıplarla geçirdiklerini belirttiler. Sason’da kara kovanlarda yetiştirdikleri arılardan yıllarca çiçek balı ürettiklerini belirten arıcı yetiştiricilerinden Ersin Duman, bilmedikleri bir nedenden dolayı bütün arılarının telef olduğunu ifade etti. Sason’da arıcıların zor bir durumdan geçtiğini anlatan Duman, “Geçtiğimiz yıllarda en kötü durumda bile kara kovan arılarımdan 200 kilo gram çiçek balı ede ediyordum. Çiçek balı arıların çiçeklerden toplayıp ürettiği bal olduğu için her türlü hastalığa şifa idi. 1 kilogram balı 150 TL’den satarak elde ettiğimiz gelirle geçimimizi sağlıyorduk. Bu yıl hiç beklemediğimiz ve bir türlü önüne geçemediğimiz bir hastalık arılarımıza musallat oldu. Benim 50 adet kara kovan arım telef oldu. İlçemiz genelinde de birçok arıcımız bu arı kayıpları yüzünden çok zarar etti. Böyle devam ederse arı diyarı olarak bilinen ilçemizde bal tarihe karışacak. Ben tekrar arı almak istiyorum ancak, maddi durumum el vermiyor. Arıcılığı tekrar ilçemizde canlandırmak için yetkililerden yardım bekliyoruz” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.