AK Partide aday adaylıkları açıklanıyor

24 Haziran’da yapılacak olan Milletvekili seçimleri için aday adaylığı başvuruları başladı.

Siyaset Yayın: 27 Nisan 2018 - Cuma - Güncelleme: 27.04.2018 06:01:27
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Geçtiğimiz yıl Şubat ayında Batman Vali Yardımcılığı görevine atanan Vali Yardımcısı Mekan Çeviren, görevinden istifa etti. Çeviren’in aday adaylığı başvurusunda bulunması bekleniyor. Yaklaşık 3 ay önce 3 Şubat tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı kongrede Ak Parti İl Başkanı olan Murat Güneştekin de, Milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa etti. Vali Yardımcısı Çeviren ve İl Başkanı Güneştekin’in istifa haberi günün konuşulan konusu oldu. Milletvekili aday adayı olabilmek için istifa eden isimlerden biri de, Kültür ve Turizm İl Müdürü İhsan Aslanlı oldu. Bu arada uzun süredir Batman Öğretmenevi Müdürlüğü görevini yürüten Şehmus Önlü de aday adayı olabilmek için istifa eden isimler arasına katıldı. Öte yandan 2009-2014 yılları arasında Sason Belediye başkanlığı görevini yapan AK Partili Muzaffer Arslan, görevinden istifa ederek AK Parti il Başkanlığına aday adaylığı başvurusunda bulundu. Batman’da yeni teşkilatlanan İYİ̇ Parti Batman İl Başkanı Kısmet Çelik, Vekillik için istifa eden bir diğer isim oldu. Bu arada Ak Parti İl Başkanlığına aday adaylığı için ilk resmi başvuru, Ak Parti’nin çeşitli kademelerinde görev yapan Bahattin Akman’dan geldi. Akman, başvuru dilekçesini İl başkanlığına teslim etti.

İLK KADIN ADAY ADAYI IŞIK

Ayla Işık, Ak Parti’den Batman Milletvekilliği aday adaylığı açıkladı. Adaylığını açıklayan Işık, 2003 yılından itibaren AK Parti Kozluk ilçe teşkilatının çeşitli kademelerinde görev aldı. AK Parti Kozluk İlçe Kadın Kolları Başkanlığı’nı 6 yıl boyunca yürüten Işık, ''Biz bugüne kadar siyasetimizi köy köy, hane hane ve her an sahada halkımızın içinde yaptık” dedi.

ZORLUOĞLU DA BAŞVURUSUNU YAPTI

Batman Üniversitesi’nden emekli olan Akademisyen Burhan Zorluoğlu, AK Partiden Milletvekilliği aday adaylığına resmi olarak başvurusunu yaptı. Amacının  halka hizmet etmek olduğunu ifade eden Zorluoğlu, hizmet kervanına katılmak istediğini söyledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.