AK Parti il danışma meclisi toplantısı yapıldı

AK Parti Batman İl Başkanlığı tarafından genişletilmiş il danışma meclisi toplantısı yapıldı.

Gündem Yayın: 23 Şubat 2020 - Pazar - Güncelleme: 23.02.2020 21:40:35
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıya AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, AK Parti Batman İl Başkanı Av. A. Akif Gür, partililer ve davetliler katıldı. Burada konuşan Gür, AK Parti’nin 19 yılda nice badireler atlattığını söyledi. Gür, “19 yıllık partimizin geçmişinde önemli badireler atlattık. O her bir badire bir ülkeyi yok edecek derecede tehlikelerdi. Geçen yıllarda büyük bir ekonomik saldırılarla karşılaştık. Bu saldırının püskürtülmesin tek bir sebebi vardır. O da güçlü lider ve güçlü kadrolardır. Gezi Parkı olaylarına ilişkin davada sanıklar için kararlar verildi. Bir hukukçu olarak bu kararı kabul etmemiz mümkün değildir. Polis araçlarını, ambulansları, itfaiye araçlarını, özel araçları, dükkanları ve özel mülkiyeti taşlayanlara, yakıp yıkıp yağmalayan bir zihniyete beraat kararının verilmesine ben saygı duymuyorum ve en sert şekilde bu kararı reddediyorum. Milletin canına, malına kast edenlere ödül verilircesine hiç bir şey olmamış gibi beraat kararı verilmesini kabul etmiyoruz. Gezi olayları tamamen bir darbe kalkışmasıdır. Dolmabahçe’de bulunan Başbakanlık ofisine tüneller kazmak, oraya çıkan yollara barikat kurmak neyin nesidir? Bazıları istediği kadar gezi olaylarını meşru göstermeye çalışsın ama bizim gözümüzde hiç bir zaman meşru olmayacak ve milletimizin gözünde de asla bu meşru görülmeyecektir” dedi. 

“HER ZAMAN MAZLUMLARIN YANINDAYIZ”

‘Suriye'de ne işimiz var' diyenlere tepki gösteren Gür, şöyle devam etti: “Millet olarak her zaman mazlumların yanında zalimlerin karşısında olacağız. Suriye’de ne işimiz var diyenler, one minitue çıkışını anlayamamıştır. Irkçı Siyonizmin arz-ı mevud hayallerini anlayamamıştır. Vekalet savaşlarıyla diz çökmemizi isteyenlerin niyetlerini kavrayamamıştır. Bugün oturdukları yerden ahkam kesenler bilsinler ki Türkiye, Suriye’de olmasaydı 6-8 Ekim olaylarının, hendek ve çukur siyasetinin belki de çok daha kötü örnekleriyle karşı karşıya kalabilecekti. Esasen, resmin bütününü görmezden gelen bu yaklaşımların dış politikada yürütülen stratejik derinliği görmesi de mümkün değildir.  Suriye’de yaşanan insanlık dramına ses çıkarmayanlar, konu Türkiye’nin Suriye’de olmasına gelince hep bir ağızdan aynı sufleleri tekrarlamaktadır. Tarihin her anında millet olarak, mazlumun yanında zalimin karşısında olduk ve olmaya da devam edeceğiz.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.