‘Aile yok edilmeye çalışılıyor’

İdeal Eğitim Vakfı (İDEV) ile Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da "Aile Kurumu" temasıyla seminer gerçekleştirildi.

Yaşam Yayın: 30 Aralık 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 30.12.2019 18:58:22
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

 İl Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen seminere; HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, STK temsilcileri, bazı âlimler ve kanaat önderleri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı. Programın anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan İDEV Batman Koordinatörü Salih Güzel, vakfın çalışmalarıyla ile ilgili bilgiler aktardı. Ardından Eğitimci-Yazar Kenan Çaplık, "Aile Kurumunu Bekleyen Tehlikeler" ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

"AİLE SAĞLAM DEĞİLSE TOPLUM GİTMİŞTİR"

Ailelerin insanların mutlu olabileceği yerler olması gerektiğini belirten Çaplık, "Bu ümmetin geleceğinin âlimlerle, salihlerle, mücahitlerle, ideal sahibi insanlarla kurtulacağını biliyoruz. İşte bu insanlar aile kurumunda yetişecektir. Çocuklarınızı âlim, dava adamı, bilim insanı olarak yetiştireceksiniz ki, toplumun içindeki bütün kötülükler temizlenip atılsın. Böylece bizden sonra gelecek nesle hayırlı bir miras bırakmış oluruz. İşte bu aile zemini içerisinde gerçekleşmelidir. Dizilerle, filmlerle, sinemalarla, sosyal medyayla, farklı araç gereçlerle aile yok edilmeye çalışılıyor. Artan boşanmalar ve azalan evlilikler artık son dönemin en büyük hastalıkları haline gelmiştir. 2018 yılı 2017 yılına göre Türkiye’de boşanmalar artmış, evlilikler de azalmıştır" dedi.  Daha sonra İTTİHADUL ULEMA üyesi Mehmet Ali Altun, "Aile Kurumunun İslam Fıkıh Boyutu" temasıyla bir konuşma yaptı.

"İSLAM ÜMMETİNİN ŞİFRELERİNİ KIRDILAR"

Aile kurumu konusunun üzerinde şiddetle durulması gereken bir konu olduğunun altını çizen Altun, "Aile toplumun küçük bir numunesidir. Toplumlar ailelerin sağlamlığına göre değer kazanıyor. İslam’da bu manada evliliğe, aile kurumuna çok ciddi yer ayırmıştır. Şiddetli bir şekilde hem Kur’an-ı Kerim hem de sevgili Peygamberimiz gündemlerinde tutmuş ve aileyi koruma konusunda ümmeti şiddetle tembihlemişlerdir. O açıdan biz aile kurumunu sıradan bir mesele değil genel bir mesele olarak ele almamız ve bu genel meseleye de köklü çözümler bulmak mecburiyetindeyiz. Bizler yavaş yavaş İslam’dan uzaklaştıkça, Kur’an ile olan bağlarımızı kopardıkça birçok değerimizi de kaybetmeye başlıyoruz. Aslında İslam düşmanları yüzyıllardır, özellikle son zamanlarda İslam ümmetinin bütün şifrelerini kırarak en mahrem noktalarına girmiş, orayı bozmuş ve içini de boşaltmış durumdalar. O kurumlar istila etmiş ve onları kendi kültürleriyle doldurmaya başlamışlar" diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.