Ağustos ayının zam şampiyonu salatalık oldu

Doğu Marmara Bölgesinde Ağustos ayının en fazla fiyat artışı gösteren ürünü salatalık olurken en çok fiyatı düşen ise sivri biber oldu.

Yaşam Yayın: 04 Eylül 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 04.09.2019 13:00:14
Editör -
Okuma Süresi: 56 sn.
Google News

Doğu Marmara Bölgesinde Ağustos ayının en fazla fiyat artışı gösteren ürünü salatalık olurken en çok fiyatı düşen ise sivri biber oldu. Türkiye İstatistik Kurumu Kocaeli Bölge Müdürlüğü verilerine göre 2019 yılı Ağustos ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından fiyatı en fazla artan ve azalan ürünler belli oldu. Buna göre Ağustos ayı zam şampiyonu yüzde 19,58'lik fiyat artışıyla salatalık oldu. İkinci sırada yüzde 18.95 artışla Doğalgaz gelirken, yüzde 17,38’lik fiyat artışıyla sarımsak üçüncülükte yer aldı. Dördüncü sırada ise yüzde 14,21 ile domates oldu.  Fiyatı en çok azalan ürünler ise,  bu dönemde en fazla ucuzlayan ürün yüzde 33,32'lik oranla sivri biber olurken, onu yüzde 28,54'lük azalışla kuru soğan ve yüzde 13,74 ile tavuk eti izledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.