‘Adalet ve hakikat arayışımızda ısrarcı olacağız’

İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi, gözaltında kaybedilenlerin akıbetini sormak ve faillerin yargılanması için 507. kez bir araya geldi.

Yaşam Yayın: 12 Aralık 2021 - Pazar - Güncelleme: 12.12.2021 10:22:59
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Gözaltında kaybedilenlerin fotoğraflarının taşındığı eylemde ‘Kayıplar bulunsun, failler yargılansın’ pankart açıldı. Kayıp yakınları ve İHD Şubesi üyeleri, 507. haftaya ulaşan eylemde Gülistan Caddesinde İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yaptı. Basın açıklamasını okuyan İHD Batman Şube Yöneticisi Hüseyin Elçi, iktidarların insan haklarını, yargı bağımsızlığını ve hukukun üstünlüğünü ortadan kaldırmaya yönelik politikalarından dolayı hakikat ve adalete ulaşmak için mümkün olmadığını söyledi. 20 Mart 1995’te gözaltına kaybedilen Hasan Ocak’ın ailesinin verdiği mücadele ile Cumartesi Annelerinin eyleminin başladığını hatırlatan Elçi, “Bir kez daha Cumartesi Anneleri’nin haykırışının kulakları sağır ettiği noktadayız. Biz dün olduğu gibi bugün de ‘kayıplarımızı bulun ve faillerini yargılayın!' diye haykıran annelerin sesine ses vereceğiz. Annelerin yılmaz mücadelesine omuz vermek için toplanan bizler, kardeşlerimizin, ağabeylerimizin, ablalarımızın, babalarımızın akıbetini sormak için bir aradayız. Gözaltında kayıplara karşı mücadele yürüten bizler, hakikat adına, adalet adına, vicdan ve insanlık onuru adına mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Bir Cumartesi annesinin dediği gibi ‘Adalet, adaletsizliğin saltanatını yeninceye kadar mücadeleye devam edeceğiz.’ Kayıplarımızı unutmayacağız! Gözaltında kaybedilen insanlarımızı aramaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Adalet ve hakikat arayışımızda ısrarcı olacağız. Çünkü biliyoruz ki; asıl kaybedilmek istenen insanlığımızdır, bu yüzden insanlık onurunu her daim sahipleniyor olacağız” ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.