Iraklı hasta Batman’da şifa buldu

Sağlık sorunları nedeniyle tedavi amaçlı Batman Dünya Hastanesine müracaat eden Irak uyruklu Sami Awad Mohammed, ekokardiyografi ve anjiyografi sonucunda kalbin çıkışındaki kapak olan aort kapağında yetersizlik ve aortada genişleme tespit edildi.

Yaşam Yayın: 09 Eylül 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 09.09.2019 16:08:13
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Sağlık sorunları nedeniyle tedavi amaçlı Batman Dünya Hastanesine müracaat eden Irak uyruklu Sami Awad Mohammed, ekokardiyografi ve anjiyografi sonucunda kalbin çıkışındaki kapak olan aort kapağında yetersizlik ve aortada genişleme tespit edildi. Gerekli hazırlıklar tamamlandıktan sonra hastamız açık kalp ameliyatına alındı. Kalbin çıkışındaki kapak ile beraber genişlemiş olan yaklaşık 7 santimetre uzunluğundaki damar tamamen çıkarıldı. Ameliyat günü ve ameliyattan sonraki günü yoğun bakımda geçiren hastanın genel durumu iyi olduğundan kalp ve damar cerrahisi servisine alındı. Genel durumu iyi olan hasta ameliyatının 9. günü sabahı önerilerle evine gitmek üzere hastaneden çıkarıldı. Özel Batman Dünya Hastanesinde yapılan  ameliyat ile ilgili bilgi veren Dr. Afşin Yaveri ve Dr. Rafet Tok, böylesi büyük ameliyatların Batman’da yapıldığını ve hastaların sağlık sorunlarına çözüm bulma arayışı için il dışına gitmesine gerek olmadığını belirttiler. Özel Batman Dünya Hastanesi Tıbbi Direktörü Dr. Tuncer Toklu, böylesi tehlikeli ve cerrahisi zor hastalıkların tedavisini Batman’da yapabiliyor olmaktan ve yurt dışından gelen hastalara bile sağlık hizmeti verebiliyor olmaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirtti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.