Ilısu Barajı kapsamında yeni yollar yapıldı

DSİ Ilısu Barajı kapsamında Batman-Diyarbakır-Siirt-Şırnak sınırları içerisinde toplamda 237 kilometre çift satıh kaplamalı yol yapıyor.

Gündem Yayın: 15 Eylül 2019 - Pazar - Güncelleme: 15.09.2019 13:06:12
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

DSİ Ilısu Barajı kapsamında Batman-Diyarbakır-Siirt-Şırnak sınırları içerisinde toplamda 237 kilometre çift satıh kaplamalı yol yapıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Ilısu Barajı kapsamında Batman-Diyarbakır- Siirt-Şırnak sınırları içerisinde toplamda 237 kilometre çift satıh kaplamalı yol yapıyor. DSİ Genel Müdürlüğü’nün ülke genelinde bugüne kadar tarımsal sulamadan içme suyuna, taşkın korumadan baraj inşaatına kadar pek çok yatırımı hayata geçirdiğini belirten DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, DSİ’nin sadece su ile ilgili işleri değil, aynı zamanda karayolları, tüneller, köprüler ve viyadükler de inşa ettiğinin altını çizerek, Ilısu Barajı kapsamında da 237 km yol yaptıklarını açıkladı. Aydın, "Rölekasyon yollarında şu ana kadar toplam 135 kilometre yolun sathi kaplama imalatı tamamlanmış olup ulaşıma açılmıştır. Kalan 102 kilometre yolun sathi kaplama imalatının bu yıl içerisinde tamamlanması planlanmaktadır. 2019 yılı sonu itibariyle çalışmaların tamamını bitirmeyi hedefliyoruz. Batman, Diyarbakır, Siirt ve Şırnak illerini kapsayan bu yolların tamamlanmasıyla vatandaşlarımız en yakın il ve ilçelere kısa zamanda ve güvenli şekilde varmaları sağlanacaktır" dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.