7 Ayda 20 kilometrenin üzerinde boru hattı döşendi

Batman Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri (BASKİ) Müdürlüğü, Nisan-Kasım 2020 aylarına ait verileri kamuoyuyla paylaştı.

Yaşam Yayın: 30 Kasım 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 30.11.2020 14:51:13
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri (BASKİ) Müdürlüğü, Nisan-Kasım 2020 aylarına ait verileri kamuoyuyla paylaştı. Belediye, kent genelinde yürüttüğü çalışmalarla içme suyu şebekesi, kanalizasyon ve yağmur suyu hatları döşemesi ile şehrin altyapısını baştan aşağı yenilenmeye devam ediyor. 7 aylık dönemde 10,7 kilometre uzunluğunda kanalizasyon hattı, 867 metre yağmur suyu hattı döşeyen BASKİ Müdürlüğü, aynı dönem içerisinde insan sağlığına zararlı kanserojen asbestli 8,5 kilometre uzunluğunda eski içme suyu boruları sökülerek yerine insan sağlığına uygun Polietilen PVC ve çelik borular döşeyerek, Batmanlı vatandaşların hizmetine sundu. Bu şekilde ekiplerimiz Nisan-Kasım ayları arasında toplamda 20,16 kilometre hat döşemiş oldu. Vali Hulusi Şahin’in talimatları doğrultusunda 5 mahallenin altyapı hattının yenilenmesi işinin yanı sıra; BASKİ Müdürlüğü, Gültepe ana kolektör yapım işi, Kuyubaşı TOKİ içme suyu depo kademesi ve isale hattı su kayıplarının azaltılması projesi, Mevcut içme suyu depolarının kapasitesinin artırılması yeni depo yapım işi, Atıksu ve yağmursuyu sistemlerinin ayrıştırılması, ileri biyolojik atık su arıtma tesisi ve Gültepe Mahallesi kanalizasyon hattı yapım işini hayata geçirmeyi planlıyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.