690 ATLET KOŞTU

Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Atletizm Federasyonu İl Temsilciliği tarafından organize edilen ‘Atletizmi Geliştirme Projesi’ kapsamında 5 ilçede yapılan yarışmalar tamamlandı.

Yayın: 05 Mart 2019 - Salı - Güncelleme: 05.03.2019 15:50:15
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Yapılan atletizm yarışmalarında Gercüş’te 120, Kozluk’ta 180, Hasankeyf’te 70, Beşiri’de 150 ve Sason ilçesinde ise 170 sporcu dereceye girmek için yarıştı.  Atletizmi Geliştirme Projesi kapsamında 5 ilçede toplamda 690 sporcunun yarıştığını ve 90 hakemin görev yaptığını belirten Atletizm İl Temsilcisi Ufuk Başkut, katılım oranının her gecen yıl arttığını söyledi. İl Temsilcisi Başkut; “Öncelikle yarışmanın yapılmasında bizlere her türlü kolaylığı sağlayıp destek veren Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Halil Eren’e, İlçe Kaymakamlarımıza, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlerimize, Beden Eğitimi Öğretmenlerimize, katılım sağlayan tüm sporcularımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu proje kapsamında her yıl ilçelerimizde yeni yıldız adaylarını keşfediyoruz. Onun için ilçelerimize büyük önem vermekteyiz. Son yıllarda Türkiye, Avrupa ve Dünya derecelerini almamızdaki en büyük etken alt yapıya önem vermemiz ve çok yönlü olarak sporcu arayışında olmamızdan kaynaklanıyor” diye konuştu.  5 ilçede dereceye giren sporcuların Batman’da 16 Mart’ta Batman Belediyesi Uluslararası Yarım Maraton kapsamında halk koşusuna katılım sağlayacak. Finalde dereceye giren spo5rcular 30 Mart 2019 tarihinde Elazığ’da yapılacak olan grup finallerinde Batman’ı temsil etmeye hak kazanacaklar. Atletizmin Batman’da her geçen yıl ivme kazanmaya devam ettiğini belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Eren; “Her alanda olduğu gibi atletizmde de alt yapımıza büyük önem veriyoruz. Atletizm İl Temsilciliğimizle koordineli çalışıp başarılı projelere imza atmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.