679 İşyeri denetlendi

Batman’da kayıt dışı ekonomi ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar Vali Hulusi Şahin başkanlığında yapılan toplantıda masaya yatırıldı.

Gündem Yayın: 01 Ağustos 2019 - Perşembe - Güncelleme: 01.08.2019 12:53:58
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

KAYIT DIŞI EKONOMİ İLE MÜCADELE

Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya; Vali Yardımcısı Mekan Çeviren, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Defterdarı, İl Sağlık Müdürü, İl Tarım ve Orman Müdür Vekili, SGK İl Müdürü, Çevre ve Şehircilik Müdür Vekili, İl Milli Eğitim Müdür Vekili, Ticaret İl Müdürü, Gençlik ve Spor İl Müdürü Vekili, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü, Batman Belediyesi Zabıta Müdürü, DEDAŞ İl Müdürü, Batman Ticaret Odası Başkan Vekili ve ilgili kurumların yöneticileri katıldı. Denetimlere devam edilmesi, kurumlar arası veri paylaşımının ve koordinasyonun geliştirilmesi,  toplumun her kesimine yönelik farkındalığın artırılması konusunda çalışmalar yürütülmesi isteyen Valimiz Şahin, kayıt dışı ekonomi ile mücadelenin, haksız rekabetin önlenmesi açısından da önemli olduğunu ifade etti. Mayıs-Haziran aylarını kapsayan yaklaşık iki aylık süreçte Batman genelinde yapılan denetimler hakkında bilgi veren İl Defterdarı, Batman genelinde bu süre zarfında toplam 679 iş yerinin denetlendiğini ve bu iş yerlerinden 157’sinin vergi ve SGK kaydının olmadığının tespit edildiğini söyledi. Denetimler sırasında 29 işyeri sahibinin müracaatları alınarak anında vergi ve SGK kayıtlarının yapıldığını, kayıt tescil belgeleri olmayan iş yerlerine ise gerekli uyarıların yapıldığını ve kendilerine tanınan süre içerisinde vergi ve diğer kayıtlarını yapmayan iş yerlerine gerekli cezai işlemin uygulanacağını ifade etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.