612 Yıllık minare yeniden inşa edildi

Hasankeyf’te bulunan Sultan Süleyman Külliye minaresi taş taş sökülüp yeni yerine taşındıktan sonra yeniden inşa edildi.

Gündem Yayın: 30 Haziran 2019 - Pazar - Güncelleme: 30.06.2019 19:39:45
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman’ın tarihi ilçesi olan Hasankeyf’teki Ilısu Barajı nedeniyle sular altında kalacak eserleri korumaya yönelik düzenlenen çalışmalar kapsamında, Eyyubiler döneminde yapılan Sultan Süleyman Külliye minaresi, yeni yerleşim yerine taşınma çalışmaları bitirildikten sonra ziyaretçilerini ağırlayacak. 612 yıl önce Eyyubi Sultanı Süleyman Han tarafından yapılan minare taş taş sökülerek taşındı. Ayrıca Sultan Süleyman Külliye kapısı (Taçkapı) ve çeşmesi de bütünsel olarak taşınarak, Hasankeyf Kültürel Park Alanı’ndaki yeni yerlerine yerleştirildi. Ilısu Barajı nedeniyle sular altında kalacak eserleri korumaya yönelik düzenlenen çalışmalar kapsamında 12 Mayıs 2017 yılında ilk olarak Zeynel Bey Türbesi taşındı. Zeynel Bey Türbesinin taşınmasının ardından Artuklu Hamamı, İmam Abdullah Zaviyesi, Hasankeyf Kalesi Orta Kapısı, Eyyubi (Kızlar) Camisi, Sultan Süleyman Külliye kapısı (Taçkapı), çeşmesi ile minaresi ve Er-Rızk Cami minaresi taş taş sökülerek taşındı.  Taşınan eserler yeni yerlerine yerleştirildikten sonra ince restorasyon çalışmaları ve çevre düzenlemeleri devam ediyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.