600 Esnaf kepenk kapattı

Son bir yıl içerisinde Batman’da yaklaşık 600 esnafın kepenk kapattığını, bunun büyük bir kayıp olduğunu belirten HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, hükümete esnafa destek çağrısında bulundu.

Gündem Yayın: 10 Şubat 2019 - Pazar - Güncelleme: 10.02.2019 13:55:52
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 Esnafın uzun zamandan bu yana ekonomik sıkıntılarla boğuştuğunu ifade eden Şahin, esnafın kredi borçları başta olmak üzere kirasını bile ödeyemez duruma geldiğini kaydetti. Hükümete küçük esnafa destek çağrısında bulunan Şahin, esnafın elini güçlendirecek, ekonomik anlamda onları rahatlatacak adımların atılması gerektiğini vurguladı. Bölge halkının kötü gidişattan kurtarmak için istihdamı artıracak politikalar ve çözümlerin geliştirilmesi gerektiğini aktaran Şahin, buna yönelik en büyük çözümün ise istihdamı arttıracak yatırımların, üretimin yapılması olduğuna işaret etti.

“ESNAF ZOR GÜNLER GEÇİRİYOR”

Şahin, “Türkiye işsizlik sıralamasında maalesef Batman’ımız üçüncü sırada yer alıyor. Bu bugün meydana gelmiş bir netice değildir. Yılların verdiği sıkıntılar sonucunda oluşmaktadır. Maalesef gün geçtikçe esnafımız zor günler geçirmektedir. Haliyle işsizlik olunca, insanların alım gücü düşünce bu otomatikman esnafa yansıyor. Fiyatların artış göstermesi, dolardan sonra yükselen fiyatların tekrar düşmemesi sıkıntıları da beraberinde getirdi, getiriyor. Esnaf tükettiği ürünü tekrar aynı fiyata alamamanın sıkıntısını yaşamaktadır. Bu sefer müşteri yeni fiyatla karşılaşınca ürünü almaktan vazgeçiyor. Tabi bütün bunların hepsi esnafımıza olumsuz yönde yansıyor. Büyük alışveriş merkezleri gün geçtikçe çoğalmaktadır. Bunlar bir şekilde kendilerini kurtarabiliyorlar. Çünkü sermayeleri iyi ve dolayısıyla işlerini çevirebilmektedir. Aynı durum maalesef küçük esnaf için geçerli değil. Esnafımız devletin ekonomik anlamda kendilerine destek vermesini bekliyor. Yetkililere çağrımız, iş yerlerinin kapatılmamasına yönelik çareler aranmalıdır. Esnafımızın elini tutun, onlara destek olacak politikalar geliştirin diyoruz” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.