57. ALAY ANILDI

Batman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve bünyesindeki Gençlik Merkeziyle, ‘Gençlik Sabah Namazında buluşuyor’ projesi kapsamında bu kez 57. Alay anılıp, 103 metre uzunluğundaki ay-yıldızlı bayrakla vefa yürüyüşü gerçekleştirildi.

Yaşam Yayın: 25 Nisan 2018 - Çarşamba - Güncelleme: 25.04.2018 12:56:55
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

 Şemseddin Güneş Camisinde sabah namazının kılınmasıyla başlayan anma ve vefa etkinliği, Kur’an-ı Kerim okunmasıyla devam etti. Ardından İl Müftüsü Turgut Erhan, 57. Alay, Çanakkale ve 1915 yıllardan vatan savunması için şehitlerin verdiği mücadeleden kesitlerle gençlerle hasbihal etti.

“57. ALAY, DÜNYANIN EN KAHRAMAN ALAYIDIR”

57. alayın Dünyanın en kahraman alayı olduğunu belirten İl Müftüsü Turgut Erhan; “57. Alay bizzat Mustafa Kemal'in yönetiminde kendisinden yaklaşık 5-6 kat daha büyük bir düşman gücüne karşı taarruza geçmiştir. Tarihe geçen '’Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman zarfında yerimizi başka birlik ve komutanlar alacak’ emrine aynen uyulmuştur. Bütün askerler siperlerde bayramlaştı, Kur’an okundu ve dehşet verici savaş başladı. 10'ar kişilik gruplar halinde düşmana saldıran 57. Alay binlerce düşman askerini geride bırakarak kaçan Anzaklara ilk derslerini vermişlerdi. Bu kahramanların anısına Türk ordusunda 57. Alay bulunmamaktadır. 57. Alay, dünya üzerinde en çok madalya sahibi olan alay olduğu için dünyanın en kahraman alayı olarak nitelendirilmektedir” dedi.

103 METRELİK BAYRAKLA YÜRÜYÜŞ

Şemseddin Güneş Camisinde Sabah Namazının kılınmasının sonra, gençlere çorba ikramında bulunuldu. Okunan Kur’an- Kerim ve yapılan duaların ardından, gençler camiden Atatürk Parkına kadar 103 metrelik ay-yıldızlı bayrakla yürüyüş yaptı. Atatürk Parkında son bulan yürüyüşten sonra, yine İl Müftüsü Turgut Erhan ve Gençlik Merkezi Müdürü Musab Baran, ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimize, askerlerimize, polislerimize, tüm vatandaşlarımıza dua ettiler. 57. Alayı anma ve vefa yürüyüşüne Vali Yardımcısı Mekân Çeviren, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Eren, İl Müftüsü Turgut Erhan, Gençlik Merkezi Müdürü Musab Baran, Okul Müdürleri ve yüzlerce genç katılım sağladı.

“BİLİNÇLİ NESİL YETİŞİYOR”

57. Alayı anma ve vefa yürüyüşüne katılım sağlayan herkese teşekkür eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Eren, yeni nesillerin bilinçli, inançlı, vefalı ve dürüst yetiştiğini söyledi. İl Müdürü Eren; “81 ilde olduğu gibi ilimizde de yaptığımız ‘Ecdadımızın izinde 57. Alay’ı Anma ve Vefa yürüyüşüne’ gösterilen ilgi bizleri son derece mutlu etmiştir. Gençlerimizle yaptığımız tüm etkinlikle büyük ilgi görüyor. Buda gençlerimizle geleceğe güvenle bakmamıza neden oluyor. Kurum olarak bu tür etkinliklere daha çok ağırlık verip gençlerimizle bir araya gelmeye devam edeceğiz” diye konuştu. 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.