‘500 Bin kişinin bedduasını alıyorsunuz’

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin’in katılımıyla Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde anız yangınlarını önleme toplantısı gerçekleştirildi.

Gündem Yayın: 25 Eylül 2020 - Cuma - Güncelleme: 25.09.2020 21:29:22
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

“BİZİ NEFESSİZ BIRAKMAYA KİMSENİN HAKKI YOK”

Toplantıda konuşan Vali Şahin, anız yakanları sert bir şekilde uyararak, “500 bin kişinin bedduasını alıyorsunuz yapmayın etmeyin. Bundan sonra konunun takipçisi olacağız, sınır tanımadan gerekeni yapacağız. Bizi nefessiz bırakmaya kimsenin hakkı yok” dedi.  Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde anız yangınlarını önleme toplantısı ilçe Kültür Müdürlüğü Konferans salonunda yapıldı. Toplantıya Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, Batman Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Özkan, Silvan ilçe Kaymakamı Ömer Faruk Çelik, çiftçiler, Batman Sağlık İl Müdürü Hakan Pamukçu ve muhtarlar katıldı.

                                                                             

“SINIR TANIMADAN GEREKENİ YAPACAĞIZ”  

Toplantıda anız yakanları uyaran Vali Şahin, “Batman’dan Silvan’a gelirken 6 ila 7 noktada çok büyük anız yangınları gördük. Kara kara dumanlar göğe yükseliyordu onlar bu akşam Batman’a varacak bu gece. Batman üzerinde sinecek ve biz zift kokusu çekeceğiz. Hastamız var pandemi sürecinde yoğun bakımda nefes almakta zorlanan KOAH  hastaları 500 bin nüfustan bahsediyoruz. Bu 500 bin nüfusun içeresinde çocuğu var, yaşlısı var, genci var Allah’tan reva mıdır bu yaptıklarınız. Bu insanlığa sığar mı, vicdana sığar mı. Tabi siz burada toplandınız bunları size söylüyorum, bu anızları sizler yakmadığınızı ben biliyorum. Elbet eki Silvan’ın dikkatli bilinçli çiftçileri bu salonda bulunuyor. Ama birileri de bunu yakıyor ve bir kötünün kırk köye zararı olmuş bir kötü Silvan’a çok kötü zarar verdi” dedi.

                                                                              

“BU BELAYI DEF EDEBİLELİM”

Bundan sonra artık her cephede anızla mücadele edeceklerini belirten Vali Hulusi Şahin, “Gerçekten çok zor durumdayız. İnsanlarımız ölüyor sizlerden gerçekten istirham ediyorum, sizlerden rica ediyorum. Çarşıda, pazarda, sokakta çiftçilerimize bunu anlatın. Herkese bunu söyleyin, bu anızı yakmayın, bu işin vicdani boyutu eğer vicdan sahibi insanlar isek, eğer ahlak sahibi insanlar isek davranışlarımızdan başkalarının emin olması gerekir. Bizim dinimiz bize böyle emrediyor. Şimdi bu işin vicdani boyutu, hukuki boyutu var. Bundan sonra artık her cephede anızla mücadele edeceğiz. Vicdanı olan insanın vicdanına hitap edeceğiz, ahlaki olan insanın ahlakına hitap edeceğiz. Vicdani olmayan insanın elini kolunu arkadaşlarımız bağlayacaklar, gereken cezayı en sert şeklinde ödeyecekler. Bir seferberlik sizden istirham ediyoruz, bir seferberlik talep ediyoruz. Bu ilkelliği bu yanlışı Silvan’dan silelim. Bakın güzel ezanlar okunuyor, bu ezanlar hürmetine onun bereketiyle bu belayı def edebilelim” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.