450 GÜNDÜR EYLEM YAPIYOR

KHK Yasalarıyla İstanbul Zeytinburnu Belediyesinde 3 yıl 3 ay evde hasta bakım personeli olarak çalışan Batman’ın Sason nüfusuna kayıtlı 41 yaşındaki Kenan Güngördü, kadro beklerken işten çıkarıldı.

Gündem Yayın: 25 Haziran 2019 - Salı - Güncelleme: 25.06.2019 14:40:26
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

KHK Yasalarıyla İstanbul Zeytinburnu Belediyesinde 3 yıl 3 ay evde hasta bakım personeli olarak çalışan Batman’ın Sason nüfusuna kayıtlı 41 yaşındaki Kenan Güngördü, kadro beklerken işten çıkarıldı. Haksız yere işten atıldığı için mahkemeye başvuran ve davayı kazanan Güngördü bu kez, ‘Personel İhtiyacımız yok’ denilerek 6 dakikada işine son verildi. Belediye yetkilileriyle yaptığı tüm görüşmelere rağmen işine geri dönemeyen Batmanlı Güngördü, Türkiye’yi ayağa kaldıracak demokratik ve farklı bir hak arayışı direnişi gerçekleştirdi. 4 Nisan 2018 tarihinden bu yana tek başına Zeytinburnu Belediyesi önünde başlattığı, ‘Direniş ve Adalet Eyleminde’ 450 günü geride bıraktı. İstanbul’da tüm Sendika ve İnsan hakları derneği gibi birçok kuruluşun da desteğini aldı. Batmanlı Kenan Güngördü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Genel Başkanı Sezai Temeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, KESK, DİSK ve birçok kesimin desteğini arkasına alan, 41 yaşındaki Kenan Güngördü, bir türlü işine geri dönmeyi başaramadı.

“ÖLENE KADAR DİRENECEĞİM”

Haklı direnişinde 450 günü geride bıraktığını belirten Kenan Güngördü, ölene kadar direnişinin devam edeceğini söyledi. Güngördü; “Ekmeğimi, onurumu, şerefimi, hakkımı ve işimi geri alana kadar mücadelem devam edecek. Benim gibi haksız yere işten atılanlar ağlayarak evine gitti. Ben ise hakkımı aradım ve mücadele verdim. Onu için onlarda bu durumu hazmedemedi. Yaptıkları haksızlığı herkese duyurdum. Hakkımı alana kadar direneceğim. Görüştüğüm Kaymakam, Emniyet Amirleri ve herkes benim haklı olduğumu söylüyor. Defalarca onların adamları tarafından saldırıya uğradım, ölümle tehdit edildim yine de vazgeçmedim. İHD’de 3 kez basın açıklaması yaptım” dedi.

“SADECE ADALET İSTİYORUM”

Güngördü; “Farklı kurumlarda 19 yıl taşeron olarak çalıştım. Şu anda 6030 SGK günüm var. Çalıştığım tüm kurumlarda örnek personel oldum. Büyük bir özveri ile çalıştım. Şimdi ölüme terk edildim. Sadece adalet istiyorum. Bana ait olmayan hiçbir şey istemiyorum. Benim olmayan en küçük bir şey bana haram olsun. Mahkeme kararı sonrası 6 dakika sonra işten atıldım. Yani aile ve sosyal güvenlik bakanlığında 2006’dan beri çalışırken tüm haklarımla Zeytinburnu Belediyesinin isteğiyle geçiş yaptım” dedi.

“EYLEMİM SÜRECEK”

Halen bekâr olan 41 yaşındaki Kenan Güngördü, hasta babası ve yaşlı annesine bakabilmek için, gündelik işlerde çalışıyor. Güngördü; “Özel hasta arayıp bakıyorum. Yâda hastanelerde refakatçi olarak hasta bakıyorum. Evde bakım elemanıyım. Kamudan kamuya geçtim. Eylemim hak yerini bulana kadar sürecek” diye konuştu.

“SİCİLİM TERTEMİZ”

Keyfi olarak işten atıldığını belirten Batmanlı Kenan Güngördü; “Taşerona kadro yalanı ile güvenlik soruşturması kapsamında işten atıldım. İstanbul'da öğrendiğimiz kadarıyla 6 bin civarında kişi eski hükümlü yâda terörle irtibatlı ve iltisaklı denilerek işine son verildi. Adli sicil kaydım yok. Polis tarafından aranmıyorum. Yani tertemiz bir sicilim var. 2006'dan beri aile ve sosyal politikalar bakanlığında taşeron olarak çalışıyordum. En sonda 3 yıl 3 ay Zeytinburnu belediyesinde çalışırken birden bire böyle saçma sapan bir suçlamayla işime son verildi. Tazminatsız ve haksız olarak ölüme terk edildim. Çıkıp belediye önünde oturmaya yani haksızlığa karşı direnişe geçtim. Mahkemeye gittim ve idare mahkemesi işime iade kararı verdi. Mahkeme kararı ile müracaat ettim. Bu seferde personel ihtiyacımız yok denilerek tekrar işten atıldım. Çünkü direndim. Çünkü haksızlığa ve adaletsizliğe karşı durdum” diye konuştu.

“ZABITALAR HEM DÖVDÜ, HEM DAVACI OLDU”

Batmanlı Kenan Güngördü; “Zeytinburnu Belediyesi zabıta ekiplerinin yaptığım haklı direnişimden dolayı bana saldırarak önce beni dövüp darp ettiler, ardından da benim hakkında davacı oldular. İstanbul’dan Ankara’ya kadar 15 günde yürüdüm. Ama sonuç alamadım. Belediye zabıtalarını üzerime saldırttı. Sonra devlet memuruna direnmek ve görevini yaptırmamaktan dava açtılar. Oradan 7 ay 15 gün ceza aldım ve ertelendi. İstinaf mahkemesi şimdi o cezadan dolayı Zeytinburnu Belediyesini haklı görerek ihracımı haklı görüyor. Oysa ben terörle irtibatlı ve iltisakli denilerek işten atılmıştım. Ve o olay 70 gün sonra olmuştu. 450 gündür haksızlık hukuksuzluk ve zulme karşı mücadele ederek belediye önünde direniyorum. Oturma eylemi yapıyorum. Tüm Batmanlı ve tüm Türkiye'den, hatta vicdanı olan, insanım diyen herkesten duyarlılık bekliyorum. Benim gibi binlerce insan ekmeğinden oluyor. Onların sesi olmak için ölümüne adalet arayıp hakkımı arayacağım” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.