40 Derece sıcakta çalışıyorlar

Batman’da günü birlik tarım işine giden kadın ve çocuklar 40 dereceye ulaşan sıcaklıkta çalışarak 60-70 lira yevmiye alıyor.

Yaşam Yayın: 15 Eylül 2020 - Salı - Güncelleme: 15.09.2020 11:43:02
Editör -
Okuma Süresi: 58 sn.
Google News

Batman’da günü birlik tarım işine giden kadın ve çocuklar 40 dereceye ulaşan sıcaklıkta çalışarak 60-70 lira yevmiye alıyor. Sabah erken saatlerde uyanan işçiler, minibüs ve kamyonetlerle ilçe merkezinden 10 kilometre uzaklıkta bulunan kırsal mahallere tarım işçiliğine gidiyor. Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu işçilerin içinde okulların tatil olması nedeniyle lise öğrencileri de bulunuyor. 40 derece sıcakta ortalama 10 saat çalışarak 70 lira yevmiye aldıklarını belirten tarım işçileri, "Havalar aşırı sıcak ve bizim yapacak başka bir şeyimiz yok. Bir aydır fıstık tarlasındaki fıstık toplama işine geliyoruz. Hava çok sıcak ve 10 saat güneş altında çalışarak günlük 70 lira yevmiye alıyoruz" dedi. Okulları tatil olduğu için tarlada çalışan lise öğrencileri de eğitim masrafları için aile bütçesine katkı sunduklarını ifade etti

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.