37 bloklu mahallede 40 muhtar adayı

Batman’da Emekli TOKİ konutları için 31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimlerde yaklaşık 40 muhtar adayı bulunuyor. Vatandaşlar çok sayıda muhtar adayının bulunmasını kentteki işsizliğe bağlarken, kimi vatandaşlar da durumu oldukça komik bulduklarını dile getirdi.

Gündem Yayın: 06 Şubat 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 06.02.2019 17:47:26
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

ADAY BOLLUĞU İŞSİZLİKTEN KAYNAKLI

Mahallede muhtar adaylığının bolluğu “işsizlikten” kaynaklandığını belirten Mahalleli Felemek Işık, “Bugün işsizlik var Batman'da. İnsanlar da ne yapsın, seçilirim umudu ile muhtar adayı oluyor. İşsizliğin çok olduğu bir kentte, insanlar bir umut bir şeyler yapmaya çalışıyor" dedi. 

KOMİK BİR RAKAM

Gülesar Nar Kırşan ise: “Mahalle kurulduğu günden bu yana oturuyorum. Ama sorunlar halen çözülmedi. 40 aday, açıkçası komik bir rakam umarım sayı daha fazla artmaz. Her akşam kapımızı birisi çalıyor" dedi. 

BU KADAR MUHTAR ADAYI FAZLA

Kardelen Mahallesi’nde yaşayan emekli vatandaş Şehmus Ertekin isimli vatandaş yaklaşık 40 muhtar adayının bulunması ile ilgili şunları söyledi: “37 blok var. Bu kadar muhtar adayı fazla. Bunların içinden bir galip çıkacak. Hepsinin galip çıkma hali yok. Bunlar işsizlikten meydana geliyor. Batman’da iş gücü olmadığı için acaba ben muhtar olabilir miyim, 5 seneye kadar 1-2 bin lira para alabilir miyim düşüncesiyledirler” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.