30 Nisan'a kadar okullara ara verildi

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası, Sağlık Bakanı Koca ve Milli Eğitim Bakanı Selçuk açıklamalarda bulundu.

Gündem Yayın: 25 Mart 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 25.03.2020 20:12:19
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası, Sağlık Bakanı Koca ve Milli Eğitim Bakanı Selçuk açıklamalarda bulundu. Bakan Fahrettin Koca'nın açıklamalarından satır başları;

“Bilim, bugün için büyük vaatlerde bulunamıyor. Bu insan sağlığının yeni ve sırrı tam olarak çözülememiş düşmanı. Koronavirüse karşı verdiğimiz mücadelenin başarısı tek tek her birimize bağlıdır."

OKULLARA VERİLEN ARA UZATILACAK

Okula verilen ara uzatılacak. Eğitim okul içinde yapılmıyor, bu tatil değil, eğitim devam ediyor. Bakan Selçuk'un açıklamalarından satır başları; Bilim kurulunun önerisiyle 30 Nisan'a kadar okullarımızın tatil olması, uzaktan eğitimin devam etmesi konusunda bir karar söz konusu.

LGS ERTELENECEK Mİ?

LGS'nin ne şekilde yapılacağına dair bizim 3 senaryomuz var. Bu senaryolara bağlı olarak paketlerimiz var. Sınavların ertelenmesi veya ertelenmemesi tamamen buradaki bilimsel metodoloji sonucunda ortaya çıkacak kararlara bağlı, kararlar ne olursa olsun tedbirimiz hazır.

ÖZEL OKULLARIN DURUMU

Özel okullara ilişkin sorulan soruya Bakan Ziya Selçuk, ''Bu konu uzun soluklu bir konu. Ve telafisi yapılacak bir husus. Tamamlayacak ve telafi edilecek bir eğitim bu. Bu konuda sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum' dedi.

İYİLEŞEN HASTA SAYIMIZ 26

Sağlık Bakanı Koca, koronavirüs ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.“Bir hastamız 65 yaşında, 8 gün yoğun bakımda kaldı, dün taburcu oldu. Bir hastamız 60 yaşında bugün taburcu oldu. Türkiye’de iyileşen vaka sayısı 26’dır.” Sağlık Bakanı Koca açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: “Bir hastamız 65 yaşında, 8 gün yoğun bakımda kaldı, dün taburcu oldu.Bir hastamız 60 yaşında bugün taburcu oldu. Türkiye'de iyileşen vaka sayısı 26'dır. Çin'den getirilen ilaçla, yoğun bakımdaki 136 hastaya tedavi başlandı. Hiçbir test ücret karşılığı yapılsın istemiyoruz. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.