22 Hafta aradan sonra alandaydılar

Kayıp yakınları, İnsan Hakları Derneği yöneticileri ile birlikte 22 hafta aradan sonra Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde basın açıklaması yaparak, yakınlarının bulunması çağrısı yaptı.

Yaşam Yayın: 27 Ocak 2019 - Pazar - Güncelleme: 27.01.2019 14:45:43
Editör -
Okuma Süresi: 1 dk.
Google News

Kayıp yakınları, Mehmet Şirin Maltu’nun akıbetini sordu. “Kayıplar Bulunsun, Failler Yargılansın” pankartının açıldığı eylemde yaşamını yitirenlerin fotoğrafları taşındı. Basın açıklamasını okuyan İHD Şube Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrezak Katmaz, “426. haftamızda  Ocak 1995’ten beri kayıp olan Mehmet Şirin Maltu’nun ailesinin  yıllardır sorduğu soruyu tekrarlıyoruz. Mehmet Şirin Maltu nerede?  O günden beridir aramadık yer bırakmayan aile; acılarının çok büyük olduğunu, Mehmet Şirin Maltu’nun akıbetini merak ettiklerini ve sorumluların biran önce belirlenip, faillerin adalet önünde hesap vermelerini umduklarını dile getirmektedirler. Biz İnsan Hakları Savunucuları olarak diyoruz ki; binlerce kayıp aileleri var. Binlerce faili meçhul cinayete kurban gidenler ve kaçırılıp kaybettirilen ve bir daha geri dönmeyenler var. Bunların akıbetini araştırmak, öğrenmek ve ortaya çıkarmakla sorumlu devlet görevlileri var. Onları göreve davet ediyoruz” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.