2020'DEN KALANLAR

Batman’da 2020 yılında siyasetten asayişe, spordan sanata bir çok olay yaşandı. Geride bıraktığımız 2020 yılının panoramasını yaparak okuyucularını geçmişe götüren Petrol Gazetesi, yayın politikasından ödün vermeden kentte olup biten tüm gelişmeleri okuyucularına aktardı. 2020 yılında Batman’da meydana gelen önemli olayların bazıları şu şekilde gerçekleşti.

Yaşam Yayın: 30 Aralık 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 30.12.2020 12:59:31
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
Google News

BATMAN’DA 2020 BÖYLE GEÇTİ

 

01 Ocak 2020

'Başarılı olacağımızdan kimse şüphe duymasın'

Batman Petrolspor Başkanı A. Vahap Akbaş ve yönetim kurulu üyeleri Mezopotamya Otel'de basın mensuplarıyla bir araya gelerek transfer ve diğer çalışmalarla ilgili bilgilendirmede bulundular. Kulüp Başkanı Akbaş, Petrolspor kulübünün ligde kalacağından şüphe duymadıklarını belirterek, tek amaçlarının kulübe hizmet olduğunu ifade etti.

 

08 Ocak 2020 

Korucu görev başında cinnet geçirdi : 1 ölü, 2 yaralı

Batman'ın Kozluk ilçesinde cinnet geçirdiği belirtilen köy korucusu, nöbet tuttuğu silah arkadaşlarına uzun namlulu silahla ateş açtığı iddia edildi. Bir güvenlik korucusu hayatını kaybederken, iki güvenlik kurucusu da yaralandı.

 

24 Şubat 2020

'20 Bin istihdam bizi bekliyor'

''Her Aile Bizim İçin Çok Kıymetlidir'' diyen Batman Valisi Hulusi Şahin,  Batman Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulunun kahvaltılı basın toplantısında sorun ve istekleri dinledi.

 

25 Mart 2020

'Vatandaşlarımıza güzel işler yapmak ilk hedefimiz'

İçişleri Bakanlığı tarafından Batman Belediyesine kayyum olarak atanan Vali Hulusi Şahin, basın toplantısı düzenledi. Vali Şahin, tüm çalışmaların şeffaf bir şekilde yapılacağını belirtti.

 

 

27 Mart ve 23 Nisan tarihlerinde yaşanan pandemi nedeniyle yerelde yayın yapan bir çok gazete yayınlarına ara verdi.

 

21 Mayıs 2020

Ilısı Barajı enerji üretimine başladı

Türkiye'nin en büyük elektrik üretim projelerinden biri olan Ilısu barajının 6 tribününden ilki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferansla katıldığı törenle hizmete alındı.

 

01 Haziran 2020

Zorava'ya deniz geldi

Ilısu Hasankeyf barajının devreye alınmasıyla gövde barajında biriken suların yükselmesinin ardından baraj alanındaki bir çok köy ve mezrada su seviyesi yükseldi.

 

 

12 Haziran 2020

Fırsatçılar iş başında

Batman'da bir hafta önce daire fiyatları 350 bin TL civarında seyrederken 'konut indirimi'nin gündeme gelmesiyle  450 TL’ye fırladı. Korona virüs sürecinde piyasayı canlandırmak amacıyla kamu bankalarının düşük faiz oranlarıyla konut kredisi verilmesiyle fırsatçılar hortladı.

 

29 Haziran 2020

Geriye sadece enkazı kaldı

Cuma günü şafakla birlikte yanmaya başlayan kentin en büyük alışveriş merkezlerinden Soraçan AVM'de çıkan yangında saatlerce süren çalışmalar sonuç vermeyince geriye sadece enkazı kaldı.

 

 

07 Temmuz 2020

Korona virüs vakalarında artış

Batman merkez ve ilçeler başta olmak üzere bir çok köy ve yerleşim alanında karantinalı adres sayılarında artışlar gözlendi.

 

 

13 Temmuz 2020

Amca ve yeğen çayda boğuldu

Batman'da serinlemek için girdikleri çayda akıntıya kapılan 34 yaşındaki Mahmut Uyur ve 14 yaşındaki yeğeni Cebrail Uyur hayatını kaybetti.

 

24 Ağustos 2020

60 Bin ton asfalt serimi yapıldı

Vali Hulusi Şahin, Batman Ticaret ve Sanayi Odası önünden geçen ve araç trafiğinin yoğun olduğu İnsan Hakları Bulvarı'nın yenileme çalışmaları kapsamında yapılan asfalt serim çalışmalarını gece geç saatlerde yerinde inceledi.

 

28 Ağustos 2020

Sason'da cinayet

Batman'ın  Sason ilçesinde şizofren olduğu öğrenilen bir kadın, genç bir kızın boğazını keserek ölümüne neden oldu.

 

3 Eylül 2020

Uyuşturucu ticareti yapan 12 kişi tutuklandı

Batman Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik çalışma yaptı. Uyuşturucu madde ticareti yapan 12 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

13 Ekim 2020

Batman duman altı

Yıllardır süre gelen, Bismil ve Silvan çiftçilerinin Eylül ve Ekim ayında mısır tarlalarını yakma geleneği kenti duman altında bırakmaya devam ediyor.

 

14 Ekim 2020

'Sağlık'ta yoklar var'

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, Belediye birim amirleri ve bazı kurum temsilcileriyle mahalle buluşmalarının üçüncüsünü Sağlık mahallesinde gerçekleştirdi.

 

11 Kasım 2020

Tekstil işçilerini taşıyan minibüs otomobille çarpıştı : 14 yaralı

Batman'da tekstil işçilerini taşıyan minibüs ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1'i ağır olmak üzere 14 kişi yaralandı.

18 Kasım 2020

HÜDA PAR Belediyeciliği tanıtıldı

HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin, Merkez ilçe Başkanı M. Şerif Durmaz, Kayapınar Beldesi Belediye Başkanı Samir Özhan ve parti yöneticilerinin katıldığı 'Dürüst Belediyecilik' hizmeti basına tanıtıldı.

23 Kasım 2020

Eğitim ve Araştırma Hastanesi müjdesi

AK Parti Milletvekili Ziver Özdemir, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile Batman Bölge Hastanesinin birleştirilip 'Batman Eğitim ve Araştırma' Hastanesine dönüştürüldüğünü duyurdu.

 

01 Aralık 2020

Kaçaklarda yıkıma devam

Çamlıtepe mahallesindeki kaçak binalar yıkılıyor. Batman'da ruhsatsız olan ve kaçak yapılan binaların yıkımına devam edildi.

 

 

22 Aralık 2020

Vefat edenlerin çoğu çevre illerden

Bir haftalık bilanço 21 ölü. Yaklaşık olarak bir yıldan beri ölümcül etkisini sürdüren korona virüs can almaya devam ediyor. Dünya genelinde 1 milyon 700 bin can kaybına neden olan hastalığa karşı önlemler alınmaya devam ediliyor.

 

30 Aralık 2020

BATSO 200 kişiyi belgelendirdi

Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Merkezi ile Batman Ticaret ve Sanayi Odası arasında yapılan protokol kapsamında İkinci El Motorlu Kara Taşıtlar Mesleki Yeterlilik sınavıyla 200 kişiyi belgelendirdi.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.