‘20 BİN İSTİHDAM BİZİ BEKLİYOR’

Batman Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulunun kahvaltılı toplantısına katılan Batman Valisi Hulusi Şahin, sorun ve istekleri dinledi.

Gündem Yayın: 23 Şubat 2020 - Pazar - Güncelleme: 23.02.2020 16:25:48
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

 “HER AİLE BİZİM İÇİN ÇOK KIYMETLİDİR”

TPAO Kristal Park tesislerinde düzenlenen programa; İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, TPAO Bölge Müdürü Mustafa Demir, OSB Müdürü Zeynep Akbel, OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hıfzullah Özoğul, Yönetim Kurulu Üyeleri Hadi Yalçın, Remzi İnsel, ile çok sayıda sanayici katıldı. Vali Şahin, son bir yıl içerisinde OSB’de yürütülen çalışmalar ile 2020 ve 2021 yılında yapılması planlanan projeleri değerlendirdi. Vali Şahin, “Yaklaşık 1 yıl önce Organize Sanayi Bölgemizde 4 bin 200 istihdam bulunmaktayken bu rakamımız şu an 5 bin 700. Batman yatırımcısı çok istekli ve hareketlidir. 2. etap çalışmalarımız istimlak ve davalardan dolayı kilitlenmiş durumdaydı. Biz bu nedenlerden dolayı çalışmalarımızı hızlandırdık ve mutlu sona da ulaştık. Açtığımız alanı parselleyerek adalar haline getirdik. Altyapı çalışmaları için ihaleyi açtık, bunun yanı sıra doğalgaz ve enerji ihalesini de yapıyoruz. Burada yatırım yapacak girişimcilerle bire bir görüştük bizler için daha çok istihdam alanı, yatırımı daha hızlı bitiren ve yüksek yatırım yapanlara öncelik verdik. Bu alanda 30 kişiye yer tahsis ettik. Hedefimiz; 1’inci 30 parselden en az 3 bin,  2’nci 30 parselden en az 7 bin olmak üzere toplam 10 bin istihdam sağlamaktır. Kısacası Batman OSB’de orta vadede 16-20 bin istihdam bizi bekliyor. Bu Batmanlı gençlere iştir, aştır. Her aile bizim için çok kıymetlidir. Batman OSB sanayi anlamında Batman’ın motor gücüdür. Yapılacak başka hamlelerin de başlangıç noktasıdır” dedi.

“SİZLERİ ÖRNEK GÖSTERİYORUZ”

Vali Şahin, Organize Sanayi Bölgesi için hedef büyüttüklerini belirtti. Vali Şahin, OSB’de sosyal donatılardan oluşan yeşil alanlar, lokanta, cafe gibi işyerleriyle adeta yeni bir çarşı yapacaklarını, idare binası bitişiğinde de bir jandarma karakolu yapımına da başlayacaklarını söyledi. Vali Şahin; “Kanun ve nizam çerçevesi içerisinde sizlere her hazır olduğumuzu söylemek istiyorum. Bizler dışarıda Batmanlıların girişkenliğini anlatıyoruz. Bu şehir sizlere kucak açtı, sizler de bu şehri kucaklayın ve istihdam alanları ile gençlerinize sahip çıkın. İkinci OSB’yi Çevrimova köyünün üst tarafından belirlediğimiz 6 bin dekarlık mera alanında yapmayı planlıyoruz. Burayla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki günlerde Bakanlıktan yer tespit komisyonu gelip belirlemiş olduğumuz alanda incelemelerde bulunacaklar. Herhangi bir sorun çıkmasa buraya da 2. OSB’yi yapmayı planlıyoruz” diye konuştu. Yatırımcıları dinleyen Vali Şahin, Batmanlıların ve sanayicilerin şehrin güzide takımı Batman Petrolspor'a da sahip çıkılmasını istedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.