‘19 Mayıs, bu milletin yeniden dirilişidir’

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Gündem Yayın: 17 Mayıs 2020 - Pazar - Güncelleme: 17.05.2020 20:43:50
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.  Rektör Durmuş, mesajında, 19 Mayıs’ın esareti kabul etmeyen ve zulme boyun eğmeyen bir milletin varlık ile yokluk mücadelesinde attığı ilk adım olduğunu belirtti. 19 Mayıs’ın bağımsızlık mücadelesinin başlangıcı olduğunu vurgulayan Rektör Durmuş, şöyle devam etti: “19 Mayıs Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal'in Kurtuluş Savaşını başlatmak üzere Samsun'a çıktığı ve milli mücadelemizi fiili olarak başlattığı gündür. Bugün, esareti kabul etmeyen, hürriyetinden vazgeçmeyen, zulme ve zalime asla boyun eğmeyen aziz milletimizin varlık ve yokluk mücadelesinde attığı ilk adımdır. İşgal kuvvetlerini topraklarımızdan söküp atmak için milli iradenin, bir ve beraber olduğu, güçlü bir inancın uyandığı, dirildiği gün olan 19 Mayıs, bu milletin yeniden dirilişidir, bağımsızlık yolunda atılan ilk adımdır. Bu cennet ülkeyi yeni ufuklara, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmaya sizin fikirleriniz, buluşlarınız, düşünceleriniz, azim ve kararlılığınız taşıyacak. O yüzden üzerinize düşen sorumluluğu asla unutmayın. Biz size inanıyoruz. Batman Üniversitesi olarak siz değerli gençlerimizin istek ve beklentilerini, hayallerini gerçekleştirmek için tam bağımsız bir gelecek inşa etmek için dün olduğu gibi bugün ve yarınlarda da sizlerle olacağımızı belirtmek istiyorum. Bu vesile ile 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nızı tebrik ederim.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.