158 Aboneye elektrik sağlayan pano kundaklandı

Batman'da kaçak elektrik tüketmekte ısrar eden kişiler 158 aboneye enerji sağlayan dağıtım panosunu benzin dökerek yaktı.

Gündem Yayın: 22 Aralık 2019 - Pazar - Güncelleme: 22.12.2019 15:05:47
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman'da kaçak elektrik tüketmekte ısrar eden kişiler 158 aboneye enerji sağlayan dağıtım panosunu benzin dökerek yaktı. Kundaklama olayının yaşandığı trafo bölgesinde kaçak tüketim oranının yüzde 87 olduğu tespit edildi. Batman’ın Seyitler Mahallesi'ni besleyen 400 KVA gücündeki trafodan aldığı enerjiyi 158 aboneye dağıtan panonun ana çıkışında yer alan ve nyy adı verilen yeraltı kabloları kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından benzin dökülerek ateşe verildi.

Gece saat 01.30 sıralarında Petrol Caddesi üzerinde yaşanan olay sırasında bir anda tutuşan kablolardaki alevler panoyu da sardı. Yangının etkisi ile patlama sesleri duyulunca başka bir arıza için bölgede bulunan Dicle Elektrik arıza ekipleri hemen müdahalede bulundu ve trafonun enerjisini kesip, itfaiye ve polise haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye yangına müdahale ederken, polis ekipleri de gerekli incelemeyi yaparak tutanak tuttu. Ardından Dicle Elektrik Dağıtım AŞ Batman İl Müdürlüğü arıza onarım bakım ekipleri, yanan kabloları yenilemek ve gerekli bakımları yapmak için çalışma başlattı. Yaşanan olay nedeniyle mahallede uzun süreli enerji kesintisi yaşanırken, kundaklama eylemi yüzünden mahalle sakinleri mağduriyet yaşadı.                                         

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.