1500 Dönüm ekili tarla su altında kaldı

Balpınar Beldesi ve ona bağlı köylerde bin 500 dönüm ekili arazi sular altında kaldı.

Gündem Yayın: 22 Mayıs 2020 - Cuma - Güncelleme: 22.05.2020 13:11:11
Editör -
Okuma Süresi: 51 sn.
Google News

Balpınar Beldesi ve ona bağlı köylerde bin 500 dönüm ekili arazi sular altında kaldı. Çiftçiler kendilerine herhangi bir bilgilendirmenin yapılmadığını mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

Çiftçi Eyyüp Tekin, “Sera işi yapıyoruz. Bütün araziler sular altında kaldı. DSİ bize herhangi bir bilgilendirme yapmadı. Eğer bilgilendirme olsaydı arazilerin yüzde 80’i ekilmezdi. Şuan yüzde 99’u ekili alan. Bu çevrede bir tane boş tarla yok.  Şuan bin 500 dönüm arazi sular altında. Buğdaydır, mısırdır. Seralar hepsi sular altında. Çiftçi zor durumda. Biz devlet büyüklerimizden, yetkililerden ve sayın valimizden destek bekliyoruz. Su nereye kadar gelecek. Köyün hepsi endişeli. Çok tedirgin durumdayız şuan” dedi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.