120 Kişilik işe 4 bin 762 kişi başvurdu

Batman Belediyesi tarafından alınacak olan 120 temizlik görevlisi işine 4 bin 762 kişi başvurdu. Mülakata katılacak 600 kişiyi belirlemek için kura çekimi yapıldı. Batman’ın Tilmerç Mahallesinde bulunan Batman Belediyesi Spor Kompleksinde 120 temizlik işçisi için kura çekimi yapıldı. Gerçekleştirilen kura çekimi noter huzurunda halka açık bir şekilde yapıldı. Batman 3. Noteri İsmail İlge’nin hazır bulunduğu kura çekiminde belirlenen 600 kişi ileri bir tarihte mülakata tabi tutulacak. Mülakat sonucunda 120 kişi asil ve 120 kişi de yedek olarak belirlenecek.

Yaşam Yayın: 24 Temmuz 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 24.07.2019 15:30:28
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

"4 AY BOYUNCA BEKLEDİK"

Nefesini tutarak kura sonuçlarını takip eden vatandaşlardan Muhammed Mustafa Kapalıgöz, uzun yıllardır işsiz olduklarını söyledi. Kapalıgöz, ''İş bulamıyoruz. Belediyede böyle bir işin olduğunu söylediler. Biz de başvurduk. 3-4 aydır bekliyoruz. Kuralar bugün çekilecek. Şansımız yüzde bir bile değil. Umuyoruz ki ismimiz çıkar'' dedi.  Kura çekimini kompleksin bahçesinden takip eden vatandaşlardan Fatima Düzgün ise, ''Bir senedir işsizim. Bu kurada da inşallah adaletin olmasını istiyorum. Artık gerisi Allah’a kalmış, bekliyoruz'' diye konuştu. 

“HERKES EKMEĞİNİN PEŞİNDE”

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde işsizliğin çok olmasından dolayı işçi alımına çok fazla kişinin başvurduğunu belirten vatandaşlardan Bekir Bora da, ''Bu kurayı 4 aydır bekliyoruz. 120 kişi işe alınacak. Yaklaşık 4 bin 800 kişi başvurdu. Bunun nedenlerinden bir tanesi de Batman bölgesinde, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde işsizliğin çok olması. Bu yüzden bütün insanlar başvuruyor. Herkes ekmeğinin peşinde.  Kimsenin mağdur olmaması için kura çekimi yapılıyor. Torpil olunca haksızlık olur. Kura çekiminde de her şeyin hayırlısı olsun'' şeklinde konuştu. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.