12 Hafize taç giydi

Batman İl Müftülüğü bünyesindeki Kız Kur’an Kursu’nda okuyan 12 genç kız, düzenlenen törenle taç giyip icazetlerini aldılar.

Gündem Yayın: 27 Nisan 2018 - Cuma - Güncelleme: 27.04.2018 13:10:52
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman İl Müftülüğü Necat Nasıroğlu Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu'nda hafızlık eğitimini tamamlayan 12 Hafize için taç giydirme töreni düzenlendi. Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen törene Diyanet İşleri Başkanlığı Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Saliha Bilgiç, İl Müftüsü Turgut Erhan, hafız öğrencilerin aileleri katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından bir konuşma yapan İl Müftüsü Turgut Erhan, hafız öğrencileri ve ailelerini tebrik etti. Kur’an-ı Kerim’in insanları kurtuluşa, sevgiye, saygıya ve kardeşliğe çağırdığını söyleyen Erhan, “Kur’an, ayetlerinin okunup incelenmesi, içindeki hükümlerinin tatbik edilmesi için gönderilmiştir. Cihan tarihi göstermiştir ki, insanlık en mesut ve bahtiyar dönemlerini ilahi kitapların izinde ve Peygamberlerin öncülüğünde yaşamıştır. Peygamberimiz (Aleyhisselam) ‘Size iki şeyi bırakıyorum. Onlara tabi olduğunuz müddetçe asla sıkıntıya uğramazsınız. Bunlar Allah’ın kitabı Kur’an-ı Kerim ve benim sünnetimdir’ buyuruyor” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.