10 Bin öğrenci yaz spor okullarına katıldı

Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün her yıl İl Spor Merkezleri bünyesinde açtığı yaz spor okullarına bu yıl 26 branşta 10 bin öğrencinin kayıt yaptığını açıkladı.

Yayın: 23 Temmuz 2019 - Salı - Güncelleme: 23.07.2019 12:09:06
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

BASKETBOL BİRİNCİ SIRADA

Yaz kurslarında en büyük ilgiyi bin 136 sporcuyla basketbol görürken, futbol ise bin 106 kişiyle ikinci sırada yer aldı. Basketbol ve futbolun ardından en çok ilgiyi 810 sporcuyla atletizm, 785 sporcuyla yüzme, 692 sporcuyla güreş, 647 sporcuyla tenis, 625 sporcuyla voleybol ve 443 sporcuyla badminton takip etti. Yine dart, bocce, jimnastik, eskrim, halk oyunları, hentbol, judo, karate, kick–boks, boks, masa tenisi, okçuluk, satranç, HİS, taekwondo ve daha birçok farklı branşlarda öğrenciler yaz kursları için kayıt yaptırdı.

110 ANTRENÖR GÖREV YAPIYOR

Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı İl Spor Merkezleri bünyesindeki yaz spor okullarına 5 bin 800 erkek ve 4 bin 200 kadın sporcu çeşitli kurslara katılım sağlamak için kayıt yaptırdı. Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi’nin koordinesinde 26 branştaki kurslarda toplamda 110 antrenör görev yapıyor.

KAYITLAR DEVAM EDİYOR

İl Spor Merkezlerindeki hedeflerine bu yılda ulaştıklarını belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Eren, tüm branşlarda kayıtların devam ettiğini söyledi. İl Müdürü Eren; “Şu ana kadar 26 branşta yaklaşık 10 bin öğrencimiz kurslara gitmek için kayıt yaptırdı. Kurslarımızda 110 antrenör görev yapıyor. Amacımız yaz boyunca öğrencilerimizi sokaklardan ve ev ortamından alıp sportif kurslarımızdan faydalanmalarını sağlamaktır. Bu konuda sayın Valimiz Hulusi Şahin’in büyük destekleri var” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.