10 Bin 623 kişi okuryazar oldu

​"Okuryazarlık Seferberliği" belge dağıtım töreninde konuşan Batman Valisi Ahmet Deniz, Batman’da 10 bin 623 kişinin okuryazar olduğunu söyledi.

Yaşam Yayın: 13 Mayıs 2018 - Pazar - Güncelleme: 13.05.2018 12:14:52
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde 81 ilde 5 Şubat 2018 tarihinde başlatılan "Okuryazarlık Seferberliği" belge dağıtım töreni gerçekleştirildi. "Okuryazarlık Seferberliği" kampanyası kapsamında düzenlenen okuryazarlık kursuna katılan kursiyerlere belgelerin verildiği törene; Vali Ahmet Deniz, eşi Olcay Deniz, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, kamu kurum yöneticileri, STK temsilcileri ve okuma yazma kurslarına katılan kursiyerler katıldı. Vali Ahmet Deniz, yaklaşık üç ay önce başlatılan Okuryazarlık Seferberliği kapsamında ilde önemli çalışmaların yürütüldüğünü belirterek, "Batman’da okuma yazma bilmeyen 10 bin 623 vatandaşımız kurslardan faydalanmıştır. Türkiye’de kampanyaya katılım oranı yüzde 18 iken Batman’da katılım oranı yüzde 32’dir. Bu çok önemli bir başarı, ilimizde okuma yazma bilmeyenlerin sayısını düşürebildiğimiz kadar düşüreceğiz" diye konuştu. Konuşmaların ardından kursiyerlere belge ve hediyelerin verilmesinin ardından program sona erdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.