1 Günde bin adet atık lastik toplatıldı

Atık lastiklerin gelişi güzel çevreye atılmalarını önlemek amacı ile Belediye Çevre Korum ve Kontrol Müdürlüğü’nün başlattığı çalışma aralıksız devam ediyor.

Gündem Yayın: 13 Kasım 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 13.11.2019 17:43:05
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Atık lastiklerin gelişi güzel çevreye atılmalarını önlemek amacı ile Belediye Çevre Korum ve Kontrol Müdürlüğü’nün başlattığı çalışma aralıksız devam ediyor. Doğada kirliliğe yol açan ve yakıldığında hava kalitesine ciddi manada etki eden lastiklerin geri dönüştürülmesi veya belirlenen standartlar çerçevesinde bertarafını sağlamak için yürütülen çalışmalar neticesinde Batman kent merkezinde bir günde bin lastik toplatıldı.

Toplatılan lastikler Çevre Bakanlığınca yetkilendirilmiş ve Belediye ile protokol imzalayan firma tarafından teslim alındı. Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmaların daha sistemli bir şekilde yapılması için Sanayi Sitesi yönetimi ile görüştüklerini belirten Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri; “Batman’da atık lastiklerin bırakılacağı geçici bir toplama merkezi kurma girişimimiz var. Bu sonuçlanırsa şehir içerisinde lastik toplama işinde daha çok başarı elde edileceğini” belirtti. Belediye Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz yaptıkları açıklamada: “Bu çalışmadaki temel amacımız lastiklerin doğaya zarar vermesini önlemektir” dediler. Bu arada toplanan lastiklerin tonaj olarak değerinin 20 tona tekabül ettiği ifade edildi.           

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.