1,5 Yılda 3 bini aşkın anjiyo yapıldı

İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, Kalp ve Damar Hastalıklarının tüm dünyadaki ölümlerin yüzde 30’una neden olduğunu belirterek, son 1,5 yıllık sürede Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaklaşık 3 bin kişiye Anjiyo yapıldığını belirtti.

Sağlık Yayın: 21 Haziran 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 21.06.2021 11:03:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Dr. Pamukçu, “Kalp ve Damar Hastalıkları tüm dünyadaki ölümlerin % 30’una neden olan, özellikle orta ve ileri yaş grubundaki kişilerde en önemli mortalite ve morbidite nedenidir. Kalp ve Damar Hastalıklarının klinik tedavi maliyetleri oldukça yüksektir. Bu bağlamda Batman Eğitim ve Araştırma Hastanemiz son 1,5 yılda 3 bini aşkın anjiografik işlem, bin 200 stent ve 50’yi aşkın bypass cerrahisi gerçekleştirilen hizmetler neticesinde ‘Kalp Merkezi ve İnme Ünitesi’ unvanı kazandı. Kalp Merkezi ve İnme Ünitesi bünyesinde 4 KVC Uzmanı, Kardiyoloji Bölümü, Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü, Çocuk Kardiyolojisi Bölümü, 1 adet Kataterizasyon ve Koroner Anjiografi Laboratuvarı, 1 adet Kardiyovasküler Cerrahi Ameliyathanesi, 6 yataklı 3. Basamak Kardiyovasküler Cerrahi Yoğun Bakımı ve 6 yataklı 2. basamak Koroner Yoğun Bakım ile 7 yataklı 1. Basamak Koroner Yoğun Bakım bulunmaktadır. Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü Referans hastane olma özelliğinde olup, açık kalp ameliyatları için çevre illerden başvuran hastaları kabul ederek açık kalp ameliyatları gerçekleştirmektedir” dedi. İnme ünitesinde 5 nöroloji uzmanının görev yaptığını ifade eden Dr. Pamukçu, “Her yıl ülkemizde yaklaşık 200 bin akut inme vakası görülmekte olup tüm dünyada ölüm nedenlerinde inme 3. sırada yer almaktadır. Ülkemizde ve dünyada yetişkin nüfustaki sakatlıkların, bağımlı yaşamanın, işgücü ve daha da önemlisi yaşam kayıplarının en önemli nedenlerinden olan akut inme, girişimsel radyolojik yöntemlerle, ameliyatsız olarak damar içinden tedavi edilebilmektedir. EAH bünyesinde hizmet vermekte olan İnme Ünitesi 4 yataklı olup 5 Nöroloji Uzmanı görev yapmaktadır. 24 saat esasına dayalı olarak kesintisiz hizmet verilmektedir. İnme bulguları ile uygun zaman aralığında sağlık tesisine başvuran akut iskemik inmeli hastalara, IV trombolitik tedavi en geç 4.5 saat içerisinde yapılmaktadır” ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.