BATMANLI ÇEVRECİLER DOĞAYA GÜÇ KATIYOR

BATMANLI ÇEVRECİLER DOĞAYA GÜÇ KATIYOR

Yaşam Yayın: 06 Haziran 2023 - Salı - Güncelleme: 06.06.2023 13:43:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman Çevre Gönülleri Derneği'nin de aralarında olduğu 78 Ekoloji Örgütünün içinde bulunduğu ‘Doğaya Güç Kat Ağı’ genel kurulunu Ankara'da gerçekleştirdi.

“DOĞAMIZ TEHDİT ALTINDA”

Ankara’da 3-4 Haziran’da üçüncü genel kurulunu gerçekleştiren ve aralarında Batman Çevre Gönüllüleri Derneği’nin de bulunduğu 78 çevre örgütünün üst çatısı olan Doğaya Güç Kat Ağı, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde toplumun tüm kesimlerini çevreyi korumaya ve doğaya sorumlu davranmaya davet etti. Genel kurulda Batman ve Çevre Deneğini Gazeteci Metin Yoksu temsil etti. Genel kurulda Batman'da yaşanan çevre sorunlarını dile getiren Yoksu, Batman'da yaşanan ekolojik kırımları anlattı. Özellikle de kentin hava kirliliği başta olmak üzere Batman Çayı ve Dicle Nehrinde yaşanan kirliliği anlattı. Yoksu önümüzdeki dönemde bu sorunlara ilişkin yeni çalışmalar yapılabileceği hakkında da bilgiler verdi.

DOĞAYA GÜÇ KAT AĞI’NDAN ÇEVRE UYARISI

Doğaya Güç Kat Ağı ve 78 ekoloji örgütü, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde toplumun tüm kesimlerini çevreyi korumaya ve doğaya sorumlu davranmaya davet etti. Ankara’daki genel kurul sonrasında Doğaya Güç Kat Ağı adına Van Gölü Aktivistleri Dernek Başkanı Dilruba Ercan, yazılı açıklamayı okudu. Dilruba, “Her yıl yaklaşık 400 milyon ton plastik atık üretiliyor ve bunların yarısı tek kullanımlık ürünlerden oluşuyor. Plastik atıklar denizlerimizi ve doğayı kirletiyor, canlı yaşamını tehdit ediyor ve sağlık riskleri oluşturuyor” dedi. Ercan, tek kullanımlık plastiklerin yasaklanmasının gerektiğine de dikkat çekti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.