'' Batman'da her zaman iktidar partisi olmuşuz''

HDP Batman Milletvekili ve Yeşil Sol Parti Milletvekili adayı Mehmet Rüştü Tiryaki, öncelikle Batman'da kendimizi iktidar Partisi olarak görüyoruz dedi.

Siyaset Yayın: 08 Mayıs 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 08.05.2023 15:09:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Sahadaki seçim çalışmaları hakkında bilgiler veren HDP Batman Milletvekili  ve Yeşil Sol Parti Milletvekili adayı Mehmet Rüştü Tiryaki, Belediye seçimleri olduğunda biz Batman Belediyesini  kazanıp kazanamayacağımızı tartışmıyoruz. Biz Batman Belediye'sini yüzde 65 mi, 70 mi ve ya 75'lenmi kazanırız tartışmasını yapıyoruz.  Milletvekili seçimlerinde de biz bu kente 1.nci parti olur muyuz, olmaz mıyız diye bir tartışma yürütmüyoruz. Biz zaten bu kentin 1. partisi konumundayız dedi.  Batman'da Milletvekili sayısı 4 olduğunda 3'ünü kazanıyoruz. Şimdide yürüttüğümüz çalışmalarla 5 Milletvekilini kazanmak için çalışmalar yürütüyoruz. yani 4 Milletvekili kazanmak konusunda herhangi bir şüphemiz yoktur.  4 Milletvekili oy sayısın daha önceki seçimlerde almıştık. Batman'ın seçmen sayısında 60 binlik artış var, geçen seçimde 330 bin olan seçmen sayısı bu seçimde 390 bin seçmen artışı var. Ben diğer partilerin daha da küçüleceğini , Yeşil Sol Partinin ise oy oranının ise ciddi bir şekilde artacağı ve 5.nci Milletvekilliğine çok yakın olduğumuzu söyleyebilirim. Olağanüstü bir durum ve aksilik olmazsa 5. Milletvekilini de alırız ifadelerini kullandı. 

HEDEF ;  PARLAMENTOYA 100 MİLLETVEKLİYLE GİTMEK

HDP Milletvekilleri, Yeşil Sol Parti Milletvekili adayları, İl Örgütleri ve görevden uzaklaştırılan Belediye Eş Başkanlarıyla sürekli sahada olduklarını belirten Yeşil Sol Parti Milletvekili adayı M. Rüştü Tiryaki, gittiğimiz her köyde, her mahallede ve her mezrada Yeşil Sol Parti'nin tanınır olduğunu gördük, Yeşil Sol Partinin ağacını herkes biliyor, bu konuda herhangi bir tereddütümüz yok.   Cumhurbaşkanı seçimlerinde de Kemal Kılıçdaroğlu'nun ülke çapında en yüksek oy aldığı bir kaç kentten biri de Batman olacak dedi. Tiryaki, '' Cumhurbaşkanı seçiminde Kılıçdaroğlu Batman'da rekor düzeyde oy alacak. Bunu yürüttüğümüz kampanyalarda da 1 oy Kılıçdaroğlu'na, 1 oy yeşil Sol Partiye yönündedir ve burada da başarılı olduğumuzu söyleyebiliriz. Hedefimiz bu seçimde Batman'da 5 ülke genelinde de 100 Milletvekiliyle Parlamentoya gitmektir'' dedi.                                                                                                                                                                           

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.