‘Alternatif enerji arayışımızı hızlandırmalıyız’

Vali Hulusi Şahin, Batman Üniversitesi tarafından düzenlenen ‘Enerjide Kritik Alt Yapıların Güvenliği “Ilısu Barajı” Çalıştayı’na katıldı.

Yaşam Yayın: 11 Mayıs 2022 - Çarşamba - Güncelleme: 11.05.2022 14:24:47
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 Batman’da gerçekleştirdikleri akademik çalışmalardan dolayı Batman Üniversitesine teşekkür ederek başlayan Vali Şahin, “Birçok ülke enerji yakıtlarının tek bir tedarikçiden almanın yarattığı sıkıntıları bugün yaşıyor. Benzeri durum Türkiye için de geçerli. Türkiye, enerjisinin büyük çoğunluğunu ithal fosil yakıtları yakarak elde ediyor. Bu ithal ikamesini kıran, hidroelektrik santralleri oldu.  Bu kritik altyapıların güvenliği konusu sadece saldırı ve sabotaj gibi konulardan ibaret değil. Bizim hidroelektrik santrallerimiz, enerjideki arz güvenliğimizin en önemli sigortasıdır.  Türkiye’nin hidroelektrik santral potansiyelinin tamamen kullanılması Türkiye’nin enerji güvenliği açısında son derece kritik.  Ama yeterli mi? Değil. Çünkü Türkiye’nin o potansiyeli de sınırsız değil. 1970’li yıllarda yapılan planlamanın artık sonuna geliyoruz. Artık alternatif enerji arayışımızı hızlandırmalıyız. Mutlaka sürdürülebilir enerji kaynaklarını devreye sokmamız lazım. Geleceği planlıyor isek bunun da çözümlerini şimdiden bulmalıyız ve bu oranların hızla artırılması, o pastanın içinde ithal ikameli fosil yakıtlara dayanan bölümün olabildiği kadar azaltılması bizim bir numaralı arz güvenliği konumuz olmalıdır. Bu konuda TPAO Türkiye’yi enerjide dışa bağımlılıktan kurtarmak için çok önemli projeler sürdürüyor” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.